Trener Krupe Vladimir Ilić 14 dana proveo u Asterasu: Iskustvo za sva vremena

Darko Pašagić
Trener Krupe Vladimir Ilić 14 dana proveo u Asterasu: Iskustvo za sva vremena

BANjALUKA - Mladi trener Krupe Vladimir Ilić, koji je 14 dana boravio u superligašu Asterasu prepun je utisaka i naglasio je da je boravak u Grčkoj za njega iskustvo za sva vremena i sigurno će mu mnogo značiti u nastavku karijere.

 

Vratio se pun novih fudbalskih vizija, sa željom da dio tog iskustva prenese i na naše terene.

- Bilo je ovo fenomenalno iskustvo za mene. Pravo je uživanje boraviti dvije sedmice u klubu kakav je grčki prvoligaš i naravno sa stručnim štabom koji je organizovan na vrhunskom nivou - naglasio je Ilić.

Istakao je da je vrijeme iskoristio na najbolji mogući način.

- Prisustvovao sam svakom treningu, odgledao dvije prvenstvene utakmice Asterasa protiv AEK-a i Panatinaikosa. Vjerujem da ću neke stvari koje sam primijetio prenijeti na naš rad u Krupi - nastavio je mladi stručnjak, koji za sada posjeduje UEFA A licencu, a cilj mu je da što prije postane vlasnik i UEFA PRO licence.

Prepun je hvale za grčki klub.

- Ono o čemu konstantno pričamo jesu uslovi, trening kamp i sav prateći sadržaj koji ide uz to, a to svaki imalo ozbiljniji klub u Grčkoj ima. Ono što bih takođe da istaknem jeste posvećenost stručnog štaba na čelu sa Milanom Rastavcem. Ti ljudi su u fudbalu 24 sata i zato ne trebaju da čude dobri rezultati koje bilježe posljednjih godina - rekao je Ilić.

Po njegovim riječima, kvalitet fudbala u Grčkoj je daleko veći od ovdašnjeg.

- Superliga je dosta jača od naše Premijer lige, ali siguran sam da postoji određen broj igrača koji bi mogao i tamo nastupati. Mislim da svi zajedno moramo više cijeniti sebe i svoje takmičenje, jer ako mi ne budemo to radili, onda to ne trebamo očekivati ni od nekog drugog - istakao je Ilić.

Zimska pauza već uveliko teče, ali je poznat plan priprema jesenjeg šampiona Republike Srpske.

- Prije svega u planu je dovođenje nekoliko igrača, ali je još rano kalkulisati imenima. Prozivka će biti obavljena 17. januara, a planirano je da odigramo osam kontrolnih utakmica. Dva meča će biti prije odlaska u Međugorje, gdje ćemo boraviti 14 dana. U Hercegovini ćemo odigrati četiri susreta i to protiv Zrinjskog, Posušja, GOŠK-a i Čapljine. Po povratku u Krupu na Vrbasu planirane su još dvije utakmice i to će biti sasvim dovoljno da spremno dočekamo drugi dio sezone - dodao je Ilić.

Rastavac

Vladimir Ilić u Grčku je otišao zahvaljujući Miodragu Morači, koji je u Krupi radio kao savjetnik.

- Kao što je poznato trener Asterasa je Srbin Milan Rastavac, koji je nekadašnjem treneru Krupe Zoranu Mariću bio pomoćni trener. Kontakt je uspostavljen preko Morače. Svima njima se od srca zahvaljujem, a najviše fenomenalnom treneru i još boljem čovjeku Rastavcu za sve savjete kako životne tako i one fudbalske u prethodnih 14 dana - naglasio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana