Trener Igokee Dragan Bajić ne gubi nadu nakon poraza od Galatasaraja: Nema predaje, dvije pobjede nas vode dalje

Dejan Marić
Trener Igokee Dragan Bajić ne gubi nadu nakon poraza od Galatasaraja: Nema predaje, dvije pobjede nas vode dalje

ISTANBUL - Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić čestitao je Galatasaraju na trijumfu (82:74) u četvrtom kolu Lige šampiona, te poručio da se njegov tim neće tek tako odreći plasmana u narednu rundu, uprkos trećem porazu.

“Igosi” su novu kampanju počeli sjajno, rutinskim trijumfom nad PAOK-om, a potom vezali tri neuspjeha u utakmicama u kojima su praktično do samog kraja bili u igri.

Sličan scenario viđen je i u Istanbulu, gdje je sastav iz Laktaša bio ravnopravan protivnik u najvećem dijelu susreta. Štaviše, na šest i po minuta prije kraja vodio je sa 66:65, a potom stao. Domaćin je dalekometnom paljbom i nekim lakim poenima uspio da se “odlijepi” i potom mirno privede meč kraju za treću pobjedu i tron grupe E.

- Nama je ovo bilo drugo vezano gostovanje u Ligi šampiona, prethodno smo igrali na strani i u ABA ligi i možda je i to uzrok pada koncentracije u finišu. Galatasaraju čestitam na pobjedi, a mi se nećemo predati. Pred nama su još dvije utakmice, obje ćemo pokušati da dobijemo i na taj način prođemo dalje - optimista je Bajić, koji je domaćinu zahvalio na gostoprimstvu i poželio mu sreću u nastavku sezone.

Igokea ima učinak 1-3 i sa dva trijumfa bi sigurno prošla dalje, jer drugoplasirani i trećeplasirani sastavi idu u šesnaestinu finala, a lideri u osminu finala. Da bi nastavili evropsku avanturu, Bajićevi učenici moraju da poprave neke stvari. Trener zna i koje:

- Ne smijemo protivnicima da dozvoljavamo lake poene iz tranzicije. To smo činili protiv Galatasaraja, iako smo znali da moramo usporiti rivala. Bila je to dobra utakmica, borbena s obje strane, lijepa za gledanje, a odlučili su je detalji i neki teški pogođeni šutevi rivala - jasan je Bajić.

“Igose” je u Istanbulu sa 17 poena predvodio Markel Starks, koji je poručio da je njegov tim dao sve od sebe protiv ofanzivno vrlo kvalitetnog protivnika.

- Oni su mnogo talentovan tim i ne smijete im ostaviti puno prostora. Dozvolili smo im neke lake poene iz tranzicije i slobodne šuteve. Imali smo i mi dobre periode igre, borili smo se, ali nije bilo dovoljno za pobjedu - ustvrdio je Starks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana