Trener Hercegovine zadovoljan nakon najveće pobjede u istoriji: Iskoristili smo Borčeve slabosti

Dušan Repija
Trener Hercegovine zadovoljan nakon najveće pobjede u istoriji: Iskoristili smo Borčeve slabosti

NEVESINjE - Trener rukometaša Nevesinja Amar Čavčić srećan je nakon što su njegovi izabranici savladali Borac u sedmom kolu Premijer lige (31:28) i tako stigli do najveće pobjede u istoriji kluba.

Nevesinjci su odigrali sjajan meč i na pleća bacili aktuelnog šampiona, koji pruža prilično blijeda izdanja ove sezone. To ne umanjuje trijumf novajlije u ligi, koji je već sakupio šest bodova i pokazao da može biti kost u grlu svim rivalima, naročito na domaćem terenu. Odluka da šansu daju mladom treneru i neafirmisanim igračima željnim dokazivanja za sada se ispostavila kao odlična, a posebno je vrijedan ovaj posljednji trijumf.

- Kada dobijete Borac, nije teško pogoditi da ste prezadovoljni i srećni. Dobro smo pripremili utakmicu, napali njihove slabosti i stigli do najveće pobjede ikada. Ovom prilikom bih istakao i krajnje sportsko ponašanje rukometaša i stručnog štaba Borca, koji su nam sportski čestitali. Veličina kluba vidi se u porazima, a Banjalučani su zaista pokazali da su veliki. Od srca im želim da se podignu i već ove sezone osvoje titulu - rekao je Čavčić.

Lijepe riječi iz Nevesinja sigurno prijaju, ali teško da su utjeha "crveno-plavima", koji ni sa četvrtog gostovanja nisu donijeli ni bod. Povrede jesu realan problem, ali trener Mirko Mikić ne traži alibi u njima.

- Imamo dosta izostanaka, ali to ne opravdava loš nastup. Nismo mogli da odbranimo njihovu igru dva na dva, dok smo u napadu imali diskutabilnu selekciju šuteva. Drugo poluvrijeme bilo je katastrofalno, a Hercegovina je igrala odlično. Evidentno je da ćemo se mučiti za svaki bod i moramo što prije da naučimo igrati sa tim pritiskom - naglasio je Mikić.

Direktor Borca Vladimir Branković ne isključuje mogućnost sankcija za loše nastupe, a zbog zgusnutog rasporeda do zime ne bi trebalo da bude većih rezova.

- Svako mora da snosi svoju odgovornost, počevši od mene. Upravni odbor radi vrhunski posao, momci imaju potrebne uslove i sredstva, a u narednih nekoliko dana njihov odnos biće predmet analize. Sporan je odnos igrača prema grbu - rekao je Branković.

Rezultati 7. kola: Goražde - Maglaj 32:27, Hercegovina - Borac 31:28, Iskra - Gračanica 26:29, Izviđač - Leotar 34:22, Konjuh - Kakanj 31:24, Krivaja - Sloboda 33:33, Gradačac - Sloga (D) 30:38, Vogošća - Bosna (V) 42:33. Plasman: Izviđač 13, Vogošća 12, Leotar 11, Gračanica 10, Konjuh 10...

Dosta posla pred Ribnicu

Rukometaši Borca nemaju mnogo vremena za tugovanje i ispravljanje grešaka jer ih već u subotu očekuje prvi evropski ispit u okviru drugog kola EHF evropskog kupa protiv Ribnice u Sloveniji.

- Moramo da se skupimo i popravimo mnogo toga. Nisam previše analizirao rivala, ali znam da se oslanjaju na čvrstu igru u odbrani, sa mnogo trčanja i kontranapada. Imamo svojih problema, ali ćemo nastojati da se što bolje pripremimo i budemo na najvišem mogućem nivou - rekao je trener "crveno-plavih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana