Trener Borca preuzeo na sebe krivicu za eliminaciju iz Evrope

Darko Pašagić
Trener Borca preuzeo na sebe krivicu za eliminaciju iz Evrope

BANjALUKA - Trener Borca Nenad Lalatović, čiji su izabranici eliminisani u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije od B36 Toršavna, preuzeo je odgovornost za neuspjeh, ponudio da ode, ali i naglasio da niko nema pravo da optužuje igrače za neuspjeh.

Naglasio je da je rekao pri preuzimanju ekipe da će Borac napasti titulu i Kup na domaćoj sceni, ali da nije davao spektakularna obećanja u vezi sa nastupom na međunarodnoj sceni.

- U trenerskoj karijeri, koja traje već 12 godina, ovo mi jedan od najtežih trenutaka. Ne bežim od odgovornosti, ako je neko kriv, ja sam. Želim da se izvinim navijačima, medijima, jer znam da i vi koji pišete o klubu volite Borac. Ovo je velika rana za sve nas, ali ona mora da zaraste i da nastavimo dalje. Veliki bol ostaje, znam da su navijači očekivali da prođemo u drugo kolo, očekivao sam i ja - rekao je Lalatović.

Teško mu je poslije salvi uvreda i negativnih komentara na društvenim mrežama, usmjerenih njemu i ekipi.

- Mnogi su jedva dočekali da se ovo desi, jer Borac je nikad jači, nikad moćniji, nikad snažniji i mnogima smeta što je tako. Došao sam u Borac i nikad nisam obećavao nešto daleko u Evropi, pričao sam za prvenstvo. Za Evropu treba da se sklopi tim, za Evropu je 20 dana rada malo da Borac bude onakav kakvog ga svi očekujete. To je nemoguće sa mnogo novih igrača. Jednostavno, nismo imali sreće, očigledno je da je nismo ni zaslužili - nastavio je Lalatović.

Spreman je da ode ako nekome smeta.

- Nije nikakav problem, već sutra ću naći novi klub. Došao sam ovde iz velike ljubavi jer osećam ovaj klub. Nisam čitao komentare, ne znam šta se piše. Samo želim da kažem da svakog navijača Borca poštujem, da Banjaluku volim i da sam u Borac došao da pomognem, a ne da odmognem. Kad budete hteli da odem, otići ću. Nema potrebe sad za prozivkama, do juče ste me dočekivali kao ne znam koga, a to nisam tražio. Sad posle pet dana niko ništa ne zna, to je nemoguće. Moja je sramota što smo ispali, ali bih zamolio da ostavite igrače na miru, da ih pustite da se spremaju za naredna dva meča, koji će biti jako teški - dodao je Lalatović.

Večeras od 20 časova je njegov prvenstveni debi u Modriči protiv dobojske Sloge.

- Neće biti Gorana Zakarića, koji je dobio nezgodnu povredu pred put na Farska ostrva i zato ga nije bilo u revanšu. Što se tiče mladih igrača, dvojica, naravno, moraju da počnu, videćemo ko će to biti, ne želim da otkrivam sve unapred. Sigurno je da nas očekuje jako težak meč - dodao je Lalatović.

Podmetanja

Trener Borca Nenad Lalatović je istakao da je za kratko vrijeme vidio da mnogi jedva čekaju da napadnu klub i upravu.

- Još jednom kažem da nikog ne mrzim, ni Hrvate, ni Bošnjake. Smeta mi što ljudi iz Banjaluke nastoje da mi naprave problem, pošalju u Sarajevo sliku gde držim tri prsta sa treninga u želji da isprovociraju rivale kad budemo igrali kod njih. To sam uradio u našoj internoj šali, a oni pošalju sliku i mole da se objavi kako bih imao problem. Nema potrebe za tim. Svoj narod Srbe volim, ali nikog drugog ne mrzim. Imam poštovanje za sve i smeta mi kad pokušavaju da mi podmetnu - rekao je Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana