Trener Borca Nemanja Miljanović slaže mozaik za proljećnu žetvu bodova: Igraćemo mnogo brže i agresivnije

Darko Pašagić
Trener Borca Nemanja Miljanović slaže mozaik za proljećnu žetvu bodova: Igraćemo mnogo brže i agresivnije

ANTALIJA - Fudbaleri Borca odigraće u subotu posljednje dvije utakmice na pripremama u turskoj Antaliji, a šef stručnog štaba Nemanja Miljanović smatra da je ukrajinski Dnjepar do sada najozbiljniji rival.

Meč s Ukrajincima zakazan je za 9 časova po našem vremenu, a Miljanović ima samo riječi hvale za njih.

- Ukrajinci su sigurno najjači protivnik protiv koga ćemo igrati na ovim pripremama i u tom meču na terenu biće fudbaleri koji su najbliži startnoj postavi. Biće to prava prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ekipu koja je u šampionatu Ukrajine treća, odmah iza Šahtjora i Dinamo Kijeva - rekao je Miljanović.

Istog dana od 15.30 časova “crveno-plavi” će igrati protiv poljskog drugoligaša Rešovije iz Žešufa.

- U tom susretu igraće oni fudbaleri koji su imali manju minutažu na dosadašnjim utakmicama, ali i oni najmlađi. Želimo da pokušamo da na oba meča starteri ostanu što duže na terenu - nastavio je Miljanović.

Strateg Banjalučana je najavio da će Borac na terenu u nastavku sezone izgledati mnogo drugačije nego što je to bilo u jesenjem dijelu Premijer lige.

- Sigurno je da ćemo igrati mnogo brže i agresivnije, a vrlo često i s presingom prema naprijed. Nismo tako djelovali u prvom dijelu sezone i zato sam ubijeđen da će nam to donijeti mnogo bolje igre i rezultate - dodao je Miljanović.

Jedan od fudbalera koji su u zimskom prelaznom roku pojačali redove Banjalučana Goran Brkić odlično se uklopio u novu sredinu za koju kaže da ga je prijatno iznenadila.

- Od prvog dana po dolasku na Gradski stadion prijatno sam iznenađen pozitivnom atmosferom i energijom koja vlada među igračima, trenerima i članovima uprave. Ista situacija je i ovdje, u Antaliji, gdje smo stvarno dobro radili, ali i imali odlične uslove u svakom pogledu - istakao je Brkić.

Prema njegovim riječima, Borac je na najboljem putu da na proljeće ispuni sve zacrtane ciljeve.

- Sigurno je da ova ekipa može mnogo u nastavku sezone. Potrebno je da se još poslože neke kockice, ali je najvažnije da su pripreme odrađene dobro i da su nas mimoišle neke teže povrede - dodao je Brkić.

Mladi položili test

Na pripremama u Antaliji nalazi se i nekoliko juniora sa čijim je radom šef stručnog štaba Borca Nemanja Miljanović veoma zadovoljan.

- Odlično su se uklopili u rad sa starijima i sigurno je da imaju dobru perspektivu ako nastave ovako da rade. Po povratku s priprema vidjećemo da li će se neko od njih možda naći i među igračima za drugi dio sezone - naglasio je Miljanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana