Trener Borca Mirko Mikić jasan nakon meča protiv Slobode: Ova sezona ne smije da se ponovi

Darko Dragičević
Trener Borca Mirko Mikić jasan nakon meča protiv Slobode: Ova sezona ne smije da se ponovi

BANjALUKA - Iza rukometaša Borca je izuzetno turbulentna sezona u kojoj su u jednom periodu sad već bivši šampioni strepili za opstanak u prvenstvu BiH. Na kraju se sve ipak dobro završilo za Banjalučane jer nisu morali da strepe od ispadanja, ali su ove godine u BiH ostali bez trofeja.

Brojne povrede, nedostatak sreće i samopouzdanja u pojedinim momentima kao i nedovođenje adekvatnih igrača koji su trebali da zamijene iskusne rukometaše na startu sezone, sve to je uticalo na izdanja banjalučkog tima. Borac je na kraju platio ceh svim dešavanjima. Protiv Slobode su odigrali možda i najbolji meč u sezoni uz revanš protiv Ribnice.

Svjestan je toga i trener Mirko Mikić. On ističe da se iz ove sezone moraju izvući pouke kako se one ne bi dešavale u budućnosti.

- Ne možemo, niti treba da budemo zadovoljni ovom sezonom i rezultatima u njoj. Ne želim da pričam o razlozima za ovakve rezultate, niti treba da se ponavljam. Obavijestio sam ljude koji o tome odlučuju, Upravni odbor, nadležne ljude o razlozima koji su uticali na ishod sezone. Ono što možemo mi da promijenimo je da se još više trenira i da se sve više daje šansa mladim igračima koji predstavljaju zalog za budućnost našeg kluba - istakao je trener Mirko Mikić za Rec produkciju nakon meča protiv Slobode.

Želja trenera je bila da se tim u najvećoj mogućoj mjeri sačuva i da budu dovedena prava pojačanja.

- Koliko sam upućen, za sada su dvojica igrača potpisala za nove klubove. Luka Perić ide u Celje i Berin Brkić ide u Ohrid. Za neke igrače su se pojavile informacije da ih žele drugi klubovi, ja ne znam šta će biti. Ono što ja imam informacije za Marka Lukića i Luku Kneževića je da nisu završili transfer u Slobodu. Vidjećemo šta će biti. Sigurno da ćemo sjesti sa upravom i popričati oko rostera, stručnog štaba. Imaćemo svi taj sastanak, Upravni odbor, igrači, ja i popričati o željama, šta je bilo dobro, a šta nije. Takođe, šta nam je činiti da se sljedeće sezone ozbiljnije shvati taj skauting. Pokušati zadržati naše juniore i po potrebi dovesti igrače koji neće dopustiti da dođe do ovog, da dođe do toga da se mi borimo za opstanak - istakao je Mikić.

Bosna za kraj

Do kraja ligaškog dijela ostalo je još jedno kolo, a Borac će takmičenje u ovoj sezoni završiti gostovanjem u Visokom. Bosna je posljednji rival, nakon čega će Banjalučani na pauzu. Što se tiče rukometa u BiH, ostao je još da se odigra i finalni turnir Kupa BiH u Vogošći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana