Trebinjski rukometaši u sve boljoj formi: Leotar grabi ka vrhu

Darko Dragičević
Trebinjski rukometaši u sve boljoj formi: Leotar grabi ka vrhu

TREBINjE - Rukometaši Leotara ušli su u nastavak prvenstva sa dvije pobjede, čime su napravili značajan korak ka svom cilju, a to je borba za novi izlazak u evropska takmičenja.

Nakon slavlja u derbiju protiv Borca Trebinjci su se vratili sa dva boda iz Zavidovića, gdje su slavili protiv Krivaje 35:31. Ključnu seriju gosti prave sredinom drugog dijela, kada prave 8:1 i od 24:24 dolaze do 33:25 i već tada je bilo jasno da će bodovi otići u Trebinje. Do kraja rukometaši Krivaje su tek uspjeli ublažiti poraz za konačnih 31:35.

Najefikasniji igrač je bio Amar Amitović kod domaćih sa 10 pogodaka, a po pet su postigli Faris Telalović i Sedžad Abdurahmanović. Kod gostiju je Vladimir Stanković postigao devet golova, Željko Šukić šest, a Đorđe Kukić je pogađao pet puta.

- Izuzetno važna pobeda za naš tim kojom smo ovjerili bodove koje smo osvojili u derbiju protiv Borca na svom parketu. Vezali smo dvije pobjede, tako da sa puno samopouzdanja ulazimo u nastavak šampionata BiH. Želimo da popravimo našu trenutnu poziciju i da napredujemo tokom ove polusezone i napravili smo samo dva važna koraka. Sad nam slijede dodatna iskušenja, ali smatram da smo dobro radili tokom pripremnog perioda i da se to osjeti u našoj igri - istakao je Radovan Uljarević, koji je postigao tri gola na meču u Zavidovićima i dao značajan doprinos u pobjedi.

Na ovom gostovanju ekipe je pokazala svoj kvalitet.

- U finišu meča sigurno je da je do izražaja došao naš kvalitet. Imamo igrače koji mogu da preuzmu odgovornost. Zaigrali smo mnogo jače u odbrani i napravili seriju kojom smo prelomili meč. Nakon toga domaćem timu nije bilo povratka, a mi smo ostvarili važan trijumf - dodao je Uljarević.

Narednog vikenda Leotar očekuje gostovanje kod drugoplasirane Gračanice, koja je u ovom kolu remizirala u Banjaluci.

Rezultati

Rezultati 16. kola: Krivaja - Leotar 31:35, Borac - Gračanica 19:19, Hercegovina - Izviđač 30:33, Vogošća - Goražde 28:27, Maglaj - Sloga 32:30, Konjuh - Sloboda 33:33. Plasman: Izviđač 26, Gračanica 22, Borac 20, Vogošća 19, Leotar 16, Sloboda 15, Krivaja 14, Konjuh 14, Sloga 13, Maglaj 12, Goražde 9, Hercegovina 8, Čapljina 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana