Trebinjski rukometaši počinju pripreme za novu sezonu: Leotar igra na četiri fronta

Darko Dragičević
Foto: G.S.

TREBINjE - Rukometaši Leotara počinju danas pripreme za izuzetno napornu sezonu u kojoj će da nastupaju na čak četiri fronta. Trebinjski klub će u novoj sezoni pored prvenstva BiH, igrati još tri takmičenja.

Leotar će nastupati u Kupu Republike Srpske, zatim Kupu BiH, dok će imati i drugi nastup u EHF Evrokupu. Prošle sezone su igrali finale Kupa BiH, dok su u Evropi prošli jedno kolo gdje su savladali Dombele, a zatim su zaustavljeni od Karvine.

Tokom prelaznog roka bilo je dosta promjena u trebinjskom timu. Trenutno su klub pojačali golman Andrej Čolović te igrači bekovi Vladan Arizanović, Nemanja Đurašković i krilo Marko Mišetić. 

Leotar su u ovom prelaznom roku napustili: Vladimir Stanković, Božo Tepić, Patrik Pavličić, Nikola Jovanović, Veselin Savović, Đorđe Kukić i Ivan Petrović.

- Kompletne pripreme obavićemo u svom gradu. Za nas je  najvažnije da odradimo dobro pripremni period i da uigramo tim za naredna iskušenja. Planirali smo pet kontrolnih mečeva, a prve zvanične utakmice imaćemo u evropskom takmičenju. Što se tiče igračkog kadra vidjećemo još. Danas ćemo krenuti u ovom sastavu - istakao je trener Dragiša Koraćević.

Već su  poznati i rivali tokom pripremnog perioda. Trebinjci će igrati dva meča protiv Metković Mehanike na svom parketu i gostovanju, a zatim će rivali još biti Lovćen, Goražde i Budućnost. Sa tim rivalima bi zaokružili ciklus priprema.

Iako je trenutno glavna preokupacija pripremni ciklus, u Leotaru su polako počeli sa prikupljanjem i podataka o prvom rivalu u evropskom EHF Evrokupu. To je turski Kojdžiz.

- Što se tiče naših protivnika sigurno je da smo dobili ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Predvođeni su iskusnim bekovima, Čan Čelebri koji je igrao u dva navrata u Nekseu, Šartu i Štutgartu, kao i Mikail Jildirimom i oni su ti koji diktiraju tempo igre. Imaju odlična krila koja dobro trče kontru i imaju visoke procente realizacije, kao i iskusnog golmana Jildiza. Za nas je najvažnije da odradimo dobro pripremni period, uigramo ekipu i spremno dočekamo dvomeč u Evropi, jer će nam to biti prve zvanične utakmice u novoj sezoni - dodao je Koraćević. Upravo zbog nastupa u Evropi Leotar je otkazao nastup na Svesrpskom kupu, gdje ga je zamijenilaa dobojska Sloga.

Stanković u Besi

Bivši član Leotara i Sloge Vladimir Stanković potpisao je za Besu. Reprezentativac Crne Gore potpisao je za ekipu s takozvanog Kosova, gdje je već nastupao prije 11 godina. Besa je ostala bez titule tako da traži adekvatna pojačanja. 

U klubu je inače sportski direktor Nikola Prce koji je dugo godina nosio dres reprezentacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana