Trebinjci otputovali na revanš meč EHF Evropa kupa

Darko Dragičević
Trebinjci otputovali na revanš meč EHF Evropa kupa

TREBINjE - Rukometaši Leotara otputovali su na revanš meč drugog kola EHF Evropa Kupa u Letoniju. Trebinjci imaju dva gola prednosti iz prvog meča protiv Tenaks Dombele i učiniće sve da izbore plasman u narednu rundu takmičenja, čime bi dodatno ukrasili prvi izlazak u Evropu.

Pored kvalitetnog protivnika veliki problem za ekipu trenera Dragiše Koraćevića jeste i dug put. Ekipa je prvo morala da ide do Podgorice, zatim je letjela u Istanbul pa iz njega u Rigu. Na kraju su se busom uputili u gradić Dombele. Golman Milan Knežević je svjestan iskušenja koja očekuju njegov tim. Leotar je sad bolje upoznao rivala i nastojao da se što bolje spremi za ovaj duel.

- Očekuje nas još jedan veoma teška i neizvjesna utakmica. Imamo dva gola prednosti iz prve utakmice, ali idemo tamo kao da nemamo nikakvu prednost. Moramo da uđemo maksimalno u utakmicu kao što smo to uradili u Trebinju. Vjerujem da možemo odigrati još bolje nego u prvom meču. Znamo da će biti teško, ali nadamo se prolasku dalje - istakao je Knežević.

Letonci će u ovom meču biti jači za dva krilna igrača. Nikita Pančenko i Rikard Juzups su se oporavili i biće na raspolaganju stručnom štabu. Trener Dragiša Koraćević ističe da je sjajna atmosfera iz prvog meča sigurno dodatni motiv za sve rukometaše.

- Idemo na pobjedu u Letoniji. Pokušaćemo da odigramo što bolje u revanšu i da izborimo prolazak u treće kolo. Sigurno je da neće biti lako, jer je rival kvalitetan. Mislim da su nakon prvog meča moji igrači dobili i dodatni motiv. Imali smo sjajnu atmosferu u našoj dvorani i sad svi želimo da prođemo kako bismo odigrali makar još jedan meč na svom terenu u ovoj sezoni u Evropi. Sigurno da su nam porasli apetiti i sad želimo da opet doživimo onakvu podršku - istakao je trener Koraćević.

Leotar je za razliku od rivala imao u srijedu obavezu u domaćem prvenstvu gdje je savladao Krivaju i dodatno se uigrao za revanš. Već nakon nastupa u Letoniji, Trebinjce očekuje još jedan veliki ispit, a to je gostovanje u Banjaluci.

Finci na centru

Revanš meč drugog kola EHF Evropa Kupa Tenaks - Leotar vodiće sudije iz Finske. Pravdu će dijeliti Miro Korja i Kristofer Metsamaki. Dužnost delegata obavljaće Estonac Toivo Jarv. Meč se igra u 16 časova po lokalnom, odnosno od 15 časova po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana