Tomislav Ivković, novi šef stručnog štaba Borca: Stranci prave razliku, a ne sjede na tribinama

Darko Pašagić
Tomislav Ivković, novi šef stručnog štaba Borca: Stranci prave razliku, a ne sjede na tribinama

BANjALUKA - Novi šef stručnog štaba Borca Tomislav Ivković poručio je na zvaničnom predstavljanju da će klub iz “Platonove” pod njegovim vođstvom igrati sa više rizika i samopouzdanja.

Naglasio je i da neće biti većih promjena u igračkom kadru.

- Što se tiče igrača, nema velikog razmimoilaženja u idejama sa mojim prethodnikom Nemanjom Miljanovićem. Možda ćemo promijeniti sitnice u načinu igranja i malo u taktičkom smislu, da nastojimo da izgledamo malo drugačije. Sigurno neće biti velikih stresova i promjena, možda neka promjena pozicije. Najveći problem jeste sedam stranaca, mislim da do toga nije trebalo doći. Ubuduće će stranci morati da prave razliku, a ne da ih ostavljamo na tribinama - rekao je Ivković. 

Naglasio je da mu je žao što je Miljanović podnio ostavku, jer je rekao da su njih dvojica imali prijateljski odnos.

- Biću iskren kao i uvijek. Ne želim reći da je moj dolazak u Borac bio povezan sa tim da preuzmem ekipu. Miljanović i ja smo u ovih nekoliko prethodnih mjeseci proveli mnogo vremena zajedno, sprijateljili smo se i njegovoj odluci iskreno se nisam nadao. Ali svaki čovjek odlučuje za sebe - nastavio je Ivković.

Prema njegovom mišljenju, česte promjene trenera ne donose ništa dobro klubu.

- Promijeniti tri trenera u sezoni, a ja sam četvrti, sigurno nije dobro za Borac. Moramo razmišljati da budemo organizovaniji, pametniji i da učimo na greškama. Moja je prednost jeste ta što sam bio na svakom treningu i poznajem dobro igrače u koje vjerujem. Biću veoma zahtjevan na treninzima, a oni će imati potpuno slobodu kada izađu na teren. Imaće i pravo na grešku, ali neće imati pravo na glupost. Imam već definisano mišljenje o svakom od njih i znam šta hoću. Želim da ekipa igra slobodno i sa mnogo samopouzdanja - nastavio je Ivković.  

Pozvao je navijače da podrže ekipu u subotnjem duelu sa liderom iz Mostara, kao što su činili i do sada. 

- Publika je bitna i pozivam ih da dođu u što većem broju na Zrinjski. Oni su ekipa koja ima 14 pobjeda zaredom, a uz navijače ćemo ih lakše zaustaviti - istakao je Ivković i dodao da će svi u stručnom štabu ostati na svojim mjestima, jer se radi o kvalitetnim ljudima koji rade sve da Borac bude bolji.

Novi član Borca juče je postao Marko Brkić koji u prvom dijelu sezone branio boje slovenačke Mure, a od januara je slobodan igrač. On je prve fudbalske korake napravio upravo u Platonovoj ulici, a potom je prošao omladinsku školu Crvene zvezde. Seniorsku karijeru Marko Brkić započeo je u redovima Zvijezde 09, da bi ga potom put odveo u Muru sa kojom je prošle godine osvojio šampionsku titulu.

Gavrilović

Komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg fudbalera i trenera Borca Nenada Gavrilovića održaće se danas u 10 časova u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor. Tri časa kasnije biće obavljena sahrana na Gradskom groblju na Pobrđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana