Tokio domaćin Svjetskog prvenstva 2025. godine

Srna
Tokio domaćin Svjetskog prvenstva 2025. godine

MOSKVA- Međunarodna asocijacija atletskih federacija /IAAF/ saopštila je da će japanska prijestonica Tokio biti domaćin Svjetskog prvenstva u atletici 2025. godine.

Odluka je saopštena drugog dana 228. sastanka Svjetskog atletskog savjeta, koji se ove godine održava u Oregonu, u SAD.

"Svjetsko prvenstvo u atletici 2025. godine vratiće najveće zvijezde ovog sporta na Olimpijski stadion u Tokiju, na kojem su se prošle godine održale Olimpijske igre, u godini kada Japanska asocijacija atletskih federacija /JAAF/ slavi stogodišnjicu postojanja", navodi se u saopštenju.

Komentarišući odluku, predsjednik IAAF Sebastijan Kou izjavio je da je Tokio, među ekstremno snažnim kandidatima za organizovanje prvenstva, iznio "neodoljivu ponudu".

"Nadam se da će ovo biti svjetlo za Japan, jer te godine obilježava 100 godina JAAF i vratiće sportiste svjetske klase nazad pred stanovnike Tokija", rekao je Kou.

Predsjednik JAAF Micugi Ogata istakao je da su Japanci neizmjerno ponosni što je IAAF ukazala povjerenje Japanu da organizuje Svjetsko prvenstvo.

"Zajedno sa IAAF, kao jedan tim, iskoristićemo ovu priliku da prikažemo najbolji mogući globalni događaj koji će doprinijeti podizanju našeg sporta na viši nivo", dodao je Ogata.

Savjet je odlučio i to da se Svjetsko prvenstvo u atletskom krosu 2024. godine održi u Medulinu i Puli, a 2026. u Talahasiju, prenio je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana