Tijana Bošković pred Olimpijske igre u Parizu: Sanjam samo zlato

G.S.
Foto: Agencije

BEOGRAD - Najbolja na svijetu, a tako skromna. Bilećanka Tijana Bošković bila je gost emisije „Oko” Radio-televizije Srbije i prisjetila se kompletne karijere.

Tijana u dosadašnjoj karijeri ima dvije titule svjetskog šampiona, po dva zlata i srebra kao i bronzu s Evropskog prvenstva te srebro i bronzu sa Olimpijskih igara. 

- Na Olimpijskim igrama smo uzeli srebro 2016. i bronzu 2020, znamo šta nam nedostaje u kolekciji. Iskreno, ne bih se zadovoljila drugom medaljom, samo zlatom. Svaki put kad obučem dres reprezentacije, dajem maksimum. Imam poseban osjećaj i to uvijek budi posebne emocije. Olimpijske igre su nešto posebno. Tu smo svi jedan tim. Svi učesnici se bodre, navijamo jedni za druge i to je nešto što se pamti - istakla je Tijana koja je na prvim Igrama napravila tetovažu olimpijskih krugova. 

Iako je najbolja na svijetu u svom sportu, ističe da je ona jurila za slike na ranijim Igrama.

- Imam slike sa Đokovićem, tu je bio i Nadal, zatim Bolt, Serena Vilijams, naši košarkaši. Nadam se da ću i u Parizu imati priliku da se uslikamo - dodala je sjajna Bilećanka. U posljednjih devet godina donosila je medalje sa svih reprezentativnih takmičenja i ima šansu da izjednači rekord Dragana Kićanovića. Tokom karijere osvojila je brojna individualna priznanja i u kombinacijama je za najbolju igračicu svih vremena.

- Ne opterećujem se tim stvarima. Lijepo je biti najbolji i obarati rekorede, ali individualna priznanja mi ne znače puno u odnosu na timska. Nikakva medalja, ni priznanje me neće promijeniti niti uobraziti - poručila je Tijana koja bi priznanja mijenjala za domaći hljeb i ajvar svojih baka Ljubice i Olge.
Bilećanka nikad ne zaboravlja rodni grad u kojem dvorana i teren nose njeno ime. Ona ističe da je čudno kad dođe na teren gdje je napravila prve korake i sjeti se da nosi njeno ime.

- Bileća je bila i ostala moj dom, u koji se uvijek rado vraćam. Tu se najljepše osjećam, a nakon toga volim Beograd. Često posjećujem baku koja je u Čapljini, u selu Tasovčići, gdje sam provela dobar dio djetinjstva. Volim cijelu Hercegovinu, posebno kad se porodica okupi. To je rijetko jer smo svi sportisti. Ove godine  sestra i ja smo bile kod kuće za Vaskrs i Đurđevdan, brat  Vuk nije bio. Voljela bih više zajedničkih trenutaka. Tada je haotično i prelijepo - uz osmijeh ističe Tijana.

Loša ocjena

Tijana se sjetila i anegdote sa nastavnikom hemije Miladinom Stolicom.

- Dobila sam lošu ocjenu, bila je trojka. Tada sam u ljutnji rekla da, kad postanem poznata, neće dobiti ni autogram. Sad kad se sretnemo, uvijek se pozdravimo, ispričamo i sjetimo te scene. Davno sam oprostila tu lošu ocjenu, a nastavnik nikad nije tražio ni autogram ni sliku - uz osmijeh je ispričala Tijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana