Teodosić u idealnoj petorci Evrokupa

GS
Teodosić u idealnoj petorci Evrokupa

BARSELONA - Evrokup je objavio najbolju petorku ovog takmičenja za aktuelnu sezonu.

U petorci se kao i prošle godine našao kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić,prenosi B92.

Srpski predstavnik, KK Partizan nema igrača u najboljoj petorci, kao ni jedan od klubova iz ABA koji su ove godine nastupali u Evrokupu.

Teodosić je u dresu Virtusa iz Bolonje ove sezone u Evrokupu odigrao 14 utakmica i projsečno je bilježio 10,9 poena i 8,2 asistencije, uz prosječan indeks korisnosti od 15,7.

Pored Miloša Teodosića, idealnu petorku Evrokupa čini i Džerom Blosomgejm (Ulm), a Amerikanac  je na 19 odigranih utakmica imao 16,2 poena i 7,6 skokova u prosjeku, što ga čini najboljim igračem Ulma ove sezone kada je Evrokup u pitanju. Tu je i Vil Kamings (Levaloa), iskusni bek koji je odigrao 20 utakmica u dresu francuskog kluba ove godine u Evrokupu. Na tih 20 mečeva njegov prosjek bio je 17,8 poena, 4,6 skokova i 3,5 asistencija. Među petorkom je Mamadu Žaite glavni igrač Virtusa u borbi pod košem koji je na 20 mečeva  imao 12,8 poena i 7,5 skokova po meču.

Naravno jedno mjesto je moralo da pripadne i ekipi Burse koja je mimo svih očekivanja stigla do finala Evrokupa poslije tri gostovanja u plej-of, pa je tu i Derek Nidam (Bursaspor) koji je u Evrokupu odigrao 21 utakmicu, a njegov prosjek bio je 13,2 poena i 5 asistencija uz 1,5 ukradenu loptu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana