Teodora Simović i Kenijac Kimajo pobjednici 62. ulične trke

Srna
Teodora Simović i Kenijac Kimajo pobjednici 62. ulične trke

PRIJEDOR - Atletičarka Atletskog kluba “Novi Pazar” Teodora Simović i kenijski atletičar Hilari Kiptum Majo Kimajo pobjednici su 62. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2023” u kategoriji seniora.

Ulična trka okupila je oko 500 učenika i atletičare iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rusije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Simovićeva je rekla da je srećna što je pobijedila s obzirom na kišu i klizavu stazu, a i što je dokazala da je dobroj formi.

Ona je dodala da je ovu pobjedu posvetila svim nedavno stradalim žrtvama u Srbiji.

Kenijac Kimajo ostvario je drugu pobjedu u Prijedoru u trci za koju je rekao da je bila veoma kvalitetna.

“Zahvalan sam ogranizatoru za poziv. Atmosfera je bila sjajna. Staza je bila malo klizava zbog kiše ali sam uspio da pobijedim kao i prije šest godina”, rekao je Kimajo.

Promoter ovogodišnje trke Ljubiša Đokić, koji je bio pobjednik ulične trke u Prijedoru 1994. godine, zahvalio je organizatorima što njeguju ovu trku godinama, navodeći da će se uvijek rado odazvati da podrži ovu manifestaciju.

Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević izjavio je da je ova trka jedan od najvećih simbola i brendova Prijedora, te da na ovaj način promovišu sport i zdrav život.

Organizator 62. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2023” bilo je Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor.

Trke su održane povodom Dana grada, 16. maja. Pokrovitelj je bio Grad Prijedor, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

U nastavku programa obilježavanja praznika grada, večeras se u prijedorskom pozorištu održava muzičko-poetski program “S Jesenjinom u srcu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana