Teniserke Srpske presrećne nakon plasman u polufinale

D.D.
Teniserke Srpske presrećne nakon plasman u polufinale

KAZANj – Ženska teniska reprezentacija Republike Srpske izborila je plasman u polufinale na Igrama Briksa. Nakon sjajnog meča savladali su Iran 2:1 i izborili duel protiv Rusije.

Sara Mikača je pružila sjajne partije u singlu i dublu.

-Zadovoljna sam svojom igrom u singlu. Ostvarila sam sigurnu pobjedu a u dublu je bilo spektakularno, neizvjesno do kraja. Nismo se predavale i na kraju smo slavile Očekujemo dobru igru protiv Rusije i borićemo se do kraja- istakla je Mikača.

Povreda ramena je omela Anastasiju Ignjatić da možda i ranie riješi pitanje pobjednika u četvrtfinalu. Na kraju je ipak sve ispalo dobro za Republiku Srpsku.

- Nisam baš zadovoljna svojom igrom u singlu. Prvi set je bio dobar a onda je uslijedio pad u igri i energiji. meni su smetali vremenski uslovi prije svega vjetar je otežavao uz povredu ramena što se osjetilo na servisu. U trećem setu malo nedostajalo da slavim ali najbitnije da smo dobili dubl. Zahvaljujem se Sari koja je iznijela veći dio meča. Presrećna što smo prošli. Borićemo se i protiv Rusije a one imaju zaista kvalitetan sastav- dodala je Anastasija.

Za Rusiju inače nastupaju Polina Kudermetova i Elena Pridankina koje su odlično plasirane na rang listi i veliki su favoriti pred polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana