Tekvondistkinja iz Zvornika osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu

Srna
Tekvondistkinja iz Zvornika osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu

ZVORNIK - Član Tekvondo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika Anđela Batić osvojila je treće mjesto u borbama na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Hrvatskoj, rekao je danas predsjednik ovog kluba Duško Kusmuk.

Kusmuk je rekao novinarima da je Batićeva nastupila u kategoriji juniora, te dodao da su na ovom prvenstvu članovi Tekvondo kluba „Srpski soko“ predstavljali dio tekvondo reprezentacije BiH.

-Batićeva je prvu borbu izgubila u posljednjim sekundama meča, ali je to nije demoralisalo nego je, naprotiv, dalo dodatni motiv da u sljedeće dvije borbe nadmoćno pobijedi predstavnice reprezentacija Grčke i Češke - pojasnio je Kusmuk.

On je dodao da su naporne i dugotrajne pripreme zvorničkih takmičara, zajedno sa ostalim članovima reprezentacije, krunisane medaljom, čime je potvrđen kontinuitet dobrih rezultata Tekvondo kluba „Srpski soko“.

Evropsko prvenstvo trajalo je do danas, od 25. marta.

Ističući da su pred zvorničkim sportistima takmičenja u Grčkoj, Mađarskoj i Italiji, Kusmuk je najavio da Tekvondo klub „Srpski soko“ 28. maja tradicionalno organizuje međunarodni turnir „Grand pri Zvornik 2022“, na kojem su učešće potvrdili takmičari iz 10 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana