Tekstilac angažovao mlade igrače: Šest novajlija za gornji dio tabele

G.S.
Tekstilac angažovao mlade igrače: Šest novajlija za gornji dio tabele

DERVENTA - Trener Tekstilca Dario Purić polako sklapa kockice relativno novog tima “krojača” u čije redove je došlo šest novih lica.

Dervenćani su se opredijelili da budu sredina za razvoj mladih igrača, pa su u skladu tim i djelovali u prelaznom roku, dovodeći mahom talentovane igrače. Jedno od pojačanja je povratnik Saša Đekić, momak ponikao u ovom klubu, a koji je potom prošao školu subotičkog Spartaka. U Derventu je stigao još jedan đak “golubova”, golman Dalibor Drašković koji je u međuvremenu bio član zvorničke Drine, mlađih kategorija tuzlanske Slobode i TOŠK-a. Iako su mladi, već dosta prvoligaških utakmica u nogama imaju ofanzivci Kemal Hasikić (Bratstvo Gračanica) i Radovan Vujić (Orašje). Konkurenciju su pojačala i dvojica igrača iz Srbije, lijevi bek Dejan Zeljković (Cement Beočin) i defanzivni vezni (Peterika).

Purić je zadovoljan dosadašnjim akvizicijama koje su se dobro pokazale u duelima sa Borcem iz Šamca (1:0) i Laktašima (1:1).

- Još nekoliko fudbalera je na probi, provjeravamo njihove sposobnosti, a ostavićemo mogućnost da dođe još neko vanserijsko pojačanje ako se ukaže prilika s obzirom na to da je prelazni rok do sredine septembra - rekao je Purić.

Cilj rukovodstva “krojača” jeste da ekipa bude u gornjem dijelu tabele Prve lige Republike Srpske i da istovremeno bude poligon za razigravanje mladih igrača. Da podsjetimo, na početku prelaznog roka dijete kluba Muamer Hamzić prešao je u redove Sarajeva u čijoj će akademiji brusiti talenat koji je pokazao dok je nosio dres Dervenćana kao najmlađi kapiten u istoriji kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana