Tamara Rajić, košarkašica Orlova, za “Glas Srpske”: Da svi trofeji ostanu kod nas

Milan Zubović
Tamara Rajić, košarkašica Orlova, za “Glas Srpske”: Da svi trofeji ostanu kod nas

BANjALUKA - Uspjesi košarkašica Orlova koje ostvaruju posljednjih godina poklopili su se sa dolaskom Tamare Rajić.

Nekadašnja članica mlađih selekcija reprezentacije Srbije jedna je od najboljih igračica banjalučkog tima kojem je prošla sezona bila istorijska, jer su prvi put osvojena tri trofeja, Prvenstvo BiH, Kupa BiH i Kupa Republike Srpske. Rođena Somborka treću godinu provodi u gradu na Vrbasu pa se već pomalo osjeća kao Banjalučanka. Svaka sezona donijela je nešto novo, tako da je najpozvanija da iz svog ugla prokomentariše sva dešavanja u ekipi.

- Banjaluka mi je druga kuća. Tu sam tri godine, kao da sam domaća. Svih ovih godina od kada sam tu oseća se samo napredak koji prati ozbiljan rad. Ekipa je mnogo dobila dolaskom Dragane Svitlice za trenera, koja košarku ima u malom prstu. Prošla je mnogo toga kao košarkašica igrajući u Španiji i Mađarskoj pa nam to znanje prenosi na najbolji mogući način. Sa njom nije teško raditi, što se osjeti u ekipi koja je prošla veliki put od tima koji se bori za učešće u plej-ofu Lige BiH do šampiona istog takmičenja - istakla je Rajićeva.

Pored primarnog cilj koji glasi - odbrana titule i Kupa BiH, Orlovi žele da izbore nastup u plej-ofu NjABA lige, koji im je prošle sezone izmakao za jednu pobjedu.

- Nedostajala nam je jedna pobeda za F4, što je ostavilo gorak ukus, tako da sada želimo napraviti korak više. Sve odlične rezultate postizali samo tako što smo se peli stepenicu po stepenicu pa verujemo da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ove sezone imamo veće šanse da stignemo na F4, jer je takmičenje podeljeno u dve grupe i verujem da ćemo ispuniti zadatak. Atmosfera i hemija u ekipi su odlične, iako je roster skraćen, ali ima mnogo pozitivne energije, koja nam daje snagu da nastavimo sa započetim radom, mada je teže braniti nego osvajati pehare. Cilj nam je da svi trofeji ostanu kod nas, za šta imamo ozbiljne šanse - naglasila je Rajićeva.

Ove sezone upisali su četiri pobjede u regionalnoj NjABA ligi, a jedini poraz doživljen je na gostovanju kod Budućnosti.

- Sezonu smo dobro otvorili i bitno je da se ne opuštamo, odnosno da ne potcenjujemo ostale protivnike. Imali smo malo sreće protiv Triglava i Kam Basketa, mada verujem da nam se to vratilo dobrim radom na treningu. Poraz koji smo doživeli u Podgorici ne smemo tragično da shvatamo, jer smo igrale protiv baš kvalitetne ekipe koju pet godina niko nije pobedio na njihovom terenu - rekao je Rajić.

Zeljković

Jedno od posljednjih pojačanja Orlova je Milica Zeljković, koja se vratila nakon dvije sezone provedene Banovićima.

- Jako mi je drago što se Milica vratila u Banjaluku. Ona je pre svega dobra osoba, ali i dobar igrač, koji će nam jako mnogo pomoći. Brzo se uklopila u naš sistem rada i baš mi je drago zbog nje, jer ćemo biti jači - rekla je Rajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana