Tamara Rajić, kapiten Orlova, srećna zbog sjajnog plasmana na Fajnal foru WABA lige: Treće mjesto šlag na torti

Milan Zubović
Tamara Rajić, kapiten Orlova, srećna zbog sjajnog plasmana na Fajnal foru WABA lige: Treće mjesto šlag na torti

PODGORICA - Podvig. Tako se najjednostavnije može se opisati osvajanje trećeg mjesta košarkašica Orlova na Fajnal foru WABA lige.

Do istorijskog uspjeha Banjalučanke su stigle u svojoj trećoj sezoni na regionalnoj sceni. Mnogo pobjeda je iza njih, uz nekoliko poraza, ali se djevojke nikada nisu predavale, pa su postigle ono o čemu su samo sanjale. Bugarska Montana nadigrana je u borbi za treće mjesto sa 72:63, dok je titulu osvojilo Celje, koje je pobijedilo Budućnost sa 58:51, u Podgorici.

- Treće mesto definitivno je podvig naše ekipe. Upisali smo sjajan rezultat koji je za neke neočekivan, ali smo ga potajno priželjkivali. Radile smo na tome da se plasiramo na Fajnal for i zasluženo smo stigle do trećeg mesta. Same ne znamo kako smo dobile nekoliko utakmica i samo mi znamo koliko smo uložile truda i zalaganja da ovo ostvarimo. Bilo je zaista izazovno i teško, ali je sada slatko na kraju - izjavila je kapiten Orlova Tamara Rajić za “Glas Srpske”.

Polufinalni poraz od Celja nije ih totalno izbacio iz ritma. Djevojke su skupile snage i za 24 časa stigle do velike pobjede.

- Protiv Celja smo dale sve od sebe, ali nismo dobile tu utakmicu, iako smo dobro igrale i borile se koliko je bilo moguće. Zatim je trebalo naći snage za novi izazov jer smo bile psihički i emotivno ispražnjene, ali smo znale da moramo iskoristiti ukazanu priliku i doći do trijumfa, odnosno da ne smemo sebi dozvoliti da se kući vratimo sa dva poraza. Ipak, otvaranje utakmice sa Montanom bilo je loše jer smo gubile sa 3:14. Tada smo se skupile i rešile da se ne predamo unapred. Vrlo brzo smo se vratile u igru i stigle do neverovatnog uspeha. Izgledalo je da smo počele igrati kada smo počele gubiti - rekla je Rajićeva.

Djevojka iz Sivca pokraj Sombora, koja igra na poziciji niskog krila, treću sezonu provodi u banjalučkom klubu, koji joj je druga kuća. Jedna je od najboljih igračica ekipe, koja je napredovala s njom.

- Kada pogledamo u prošlost, jasno je vidljivo koliko je ekipa napredovala u ovom periodu. Prešle smo put od poraza visokom razlikom na uvodnim utakmicama do trećeg mesta među najjačim ekipama regiona. Jedna pobeda bila nam je cilj prve sezone, a mi smo upisale četiri. Druge sezone cilj nam je bio da upišemo jednu više, što smo prebacili i jedan trijumf nam je nedostajao da zaigramo na F4, ali do njega nismo došle zbog nekih nesrećnih poraza. Sada smo želele da se borimo za Fajnal for, u čemu smo uspele. Sve je došlo na svoje i treće mesto u WABA ligi je šlag na tortu. Njime smo ispisale istoriju Orlova, Banjaluke i Republike Srpske - naglasila je Rajićeva.

Bez slavlja

Rajićeva je priznala da nisu stigle da proslave uspjeh.

- Pobedu smo proslavile na terenu i ništa više od toga jer smo odmah krenule nazad, odnosno iz Podgorice u Trebinje. Biće prilike da proslavimo uspeh u Banjaluci ili kada odbranimo šampionsku titulu na kraju sezone - istakla je Rajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana