Talentovani košarkaš Boris Dragojević ima velika očekivanja: Borac može do ABA lige

Dejan Marić
Talentovani košarkaš Boris Dragojević ima velika očekivanja: Borac može do ABA lige

BANjALUKA - Mladi bek Borca Boris Dragojević vjeruje da Banjalučani u aktuelnoj sezoni Druge ABA lige mogu da odu do kraja, osvoje pehar i izbore plasman u regionalnu elitu, iako to nije njihov primarni cilj.

Dragojević je Borčev klinac koji igra na dvojnu registraciju. Iskustvo “bilda” zavidnom minutažom u Akademiji Borac MP koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. A kako u njoj predvodi ekipu i prosječno postiže 19,9 poena, trener Dragan Nikolić je odlučio da ga baci u vatru i u seniorskom kadru. U posljednje dvije utakmice, protiv Lovćena u Drugoj ABA ligi te Bosne u prvenstvu BiH, Dragojević je igrao nešto više od 20 minuta u prosjeku. Povjerenje je, bez sumnje, opravdao, pogotovo protiv “studenata”, kojima je isporučio 12 koševa uz šut iz igre 4/7 i slobodna bacanja 2/2.

- Prija mi svaka šansa koju dobijem. Na meni je da je iskoristim na najbolji mogući način. Nadam se da sam pokazao da trener može da računa na mene. Prije svega, mislim na odbranu, ali u napadu pokušavam da iskoristim ono što mi se pruži - izjavio je Dragojević.

Borac igra sezonu iz snova. Lider je Druge ABA lige, odlično gura i u Prvenstvu BiH, osvojio je Kup Republike Srpske... I na tome se, vjeruje naš sagovornik, neće zaustaviti.

- Za naše uspjehe je zaslužna kombinacija više faktora, ali bih na prvo mjesto stavio hemiju u timu. Prvi cilj, plasman u plej-of Druge ABA lige, smo ostvarili. Blizu smo i drugog, prolaza u Ligu 6 BiH. Moći ćemo, nadam se, dići letvicu i više i napasti regionalnu elitu. ABA liga već dugo nije igrana u Banjaluci - optimista je Dragojević koji je zahvalio publici na sjajnoj podršci tokom turnira ABA 2 lige.

On uporedo bije bitke na dva fronta. Iako nekada zna biti naporno, tvrdi da nastupi za Akademiju ima pozitivan efekat.

- Pomaže mi što u prosjeku igram više od 30 minuta. Riječ je o Prvoj ligi Srpske u kojoj nastupaju i neki stariji igrači sa iskustvom iz viših rangova. To mi je svakako dobra prilika za napredak - pojasnio je naš sagovornik.

Pored toga što igra i za prvi tim Borca i Akademiju, Dragojević je i student Elektrotehničkog fakulteta.

- Studije stižem koliko mogu. U ovom trenutku prioritet mi je košarka. Klupski dogovor je da na treninge drugog tima dolazim samo četvrtkom i petkom, dok sa prvim timom stalno treniram. Treba, naravno, uskladiti sve obaveze, ali za sada stižem. Najbitnija je dobra organizacija - otkrio je mladi bek.

Rođendanska želja

Dragojević je danas napunio 20 godina. “Glas Srpske” mu je čestitao rođendan i upitali smo ga šta je sam sebi poželio, te dobili prilično skroman odgovor.

- Iskreno, nemam velikih, posebnih želja. Želim samo da igram košarku, da igram što više i da koristim svaku priliku koja mi se ukaže. Naravno, želio bih i da me zdravlje posluži - jasan je Dragojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana