Takmičenje na Klinju okupljaju skakače prepune adrenalina

Miloš Vasiljević
Foto: GS

GACKO - U okviru manifestacije “Kulturno sportsko ljeto Gacko 2022”, JU “Kulturno – sportski centar Gacko” organizuje sportski događaj “Skokovi sa brane na jezeru Klinje”, a skokovi sa najstarije lučne brane na Balkanu na rasporedu su u subotu od 16 časova.

Prema riječima koordinatora za sport iz KSC Gacko Milan Gutović kaže za "Glas Srpske" da je ovo sportski događaj koji plijeni pažnju, kako domaće tako i publike iz čitave regije. Takođe, očekuju i veliki broj učesnika.

- Skokovi na jezeru Klinje događaj su kome prilazimo sa velikom ozbiljnošću, jer ljudi vole adrenalin i skokovi kod nas imaju dugu tradiciju. Prošle godine se pokazalo da smo na dobrom putu, a naš cilj je da ovo pređe u tradiciju. Želimo da uživamo u sportskom nadmetanju , ali i da pokažemo da imamo prelijepu prirodu – kazao je Gutović.

Dodaje da je predviđeno  takmičenje u dvije kategorije.

- Prva discpilina su skokovi sa brane na glavu, gdje je prva nagrada 400 KM, drugoplasirani će inkasirati 300KM, dok će takmičar koji osvoji treće mjesto osvojiti 200 KM. Kada je riječ o  skokovi sa brane na noge šampion će osvojiti 200 KM, drugoplasirani 150KM a  treća nagrada je od 100KM – kazao je Gutović.

Biće organizovani i egzibicioni skokovi, kao i skokovi za djecu do 14 godina, a svi skakači dobiće na poklon medalju za učešće. Promoter skokova je poznati skakač Danko Dangubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana