Svjetsko prvenstvo u džijudžicuu: Dvije bronze donijeli u Srpsku

M. Z.
Svjetsko prvenstvo u džijudžicuu: Dvije bronze donijeli u Srpsku

BANjALUKA - Takmičari iz Republike Srpske vratili su se s dvije medalje sa Svjetskog prvenstva u džijudžicuu za kadete, juniore i mlađe seniore koje je održano u kazahtanskoj Astani.

Bronzama se mogu pohvaliti Uroš Bojanić i Filip Marinković. Bojanić, koji je član Slavije iz istočnog Sarajeva, stigao je do odličja u kategoriji kadeta do 73 kilograma i konkurenciji 14 takmičara dok je Marinković iz banjalučkog Minotaura uzeo kolajnu među 13 juniora. Pored njih dvojice nastupila su još tri takmičara koja nisu stigla do pobjedničkog postolja. Tibor Gajić iz Minotaura bio je peti među kadetima do 73 kilograma, Pavle Gotovac iz Slavije takmičio se s juniorima do 60 kilograma, a Stefan Bunić iz banjalučkog Samuraja u kategoriji mlađih seniora do 21. godine.

- Ostvaren je vrhunski rezultat na velikom takmičenju, odnosno najvećoj svjetskoj smotri ove borilačke vještine u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora. Nastupili smo s pet takmičara, osvojili dvije medalje, a odličje Marinkovića najveći je uspjeh jednog člana Minotaura na velikim takmičenjima i predstavlja najveći uspjeh kluba od osnivanja 2007. godine. Svi smo veoma ponosni i na Bojanića koji je takođe stigao do bronze dok je peto mjesto Gajića veliki rezultat. Možda smo malo više očekivali od Bunića koji je bio srebrni na Evropskom prvenstvu ove godine, ali on se tek oporavio od povrede pa nije bio u najboljoj formi. Ipak, kada sve saberemo možemo da budemo ponosni - rekao je predsjednik i trener Minotaura Nebojša Babić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana