Zlatne srpske odbojkašic: Cilj na OI nam je zlato, da upotpunimo kolekciju

GS
Zlatne srpske odbojkašic: Cilj na OI nam je zlato, da upotpunimo kolekciju

BEOGRAD - Zlato u Parizu 2024. glavni nam je cilj, poručile su zlatne srpske odbojkašice Tijana Bošković, Teodora Pušić i Sara Lozo koje su gostovale u emisiji RTS-a "Oko", a u kojoj su sumirale put do svjetskog zlata i doček u Beogradu.

Srbija se bez poraza domogla svjetskog trona i ujedno je pobila popularni sportski mit da je teško pobijediti jednu ekipu dvaput tokom istog takmičenja. 

"Znaju sportisti da je na velikom takmičenju jako teško ponoviti trijumf dva puta nad istom ekipom. Imali smo jako dobru ekipu SAD i Poljsku, čije igračice nisu toliko bolje od naših, ali svaka njihova igračica je u tom četvrtfinalu odigrala utakmicu karijere. Imale su i osmog igrača u postavi, a to je svakako bila hala puna publike. Mi smo tu pokazale svoj kvalitet", objasnila je najbolji libero sveta Teodora Pušić.

Sara Lozo je uspjela da se sa svog prvog reprezentativnog učešća vrati sa najsjajnijim odličjem oko vrata i da osjeti čar izlaska na balkon Gradske skupštine.

"Nije moglo bolje da krene. Nadam se ovo neće biti i poslednje zlato. Prvi put sam bila na balkonu. Bilo je zaista emotivno i presrećna sam što sam imala priliku da izađem pred toliku publiku", rekla je Sara Lozo. 

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković ima srebro iz Rija i bronzu iz Tokija, ostaje želja za zlatom.

"Još samo olimpijsko zlato nam fali da upotpunimo kolekciju. To je sigurno sledeći cilj svih nas", istakla je Tijana, MVP Svjetskog prvenstva.

Sara Lozo se nadovezala na Tijanu, ističući da je zlato u Parizu 2024. glavni cilj. 

"Sigurno ćemo se vratiti sa svakog takmičenja sa medaljom. Verujem da smo navikli naciju na to, svaki put je bilo zlato, najmanje srebro... Prošli put je na Olimpijskim igrama bila bronza, a na sledećim nam je cilj zlato i nadamo se da ćemo da osvojiti", zaključila je Lozo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana