Svima smetaju loptice, osim Đokoviću

GS
Svima smetaju loptice, osim Đokoviću

Poslednji dana se mnogo piše i priča o teniskim lopticama koje se koriste u novoj sezoni.

Brojni igrači su ih kritikovali, još na Australijan openu, među njima Rafael Nadal, Endi Mari i Danil Medvedev.

Teniseri smatraju da su opasne po igrače zbog težine i da uzrokuju povrede zgloba, lakta i ramena.

Među igračima koji je posebno kritikovao loptice je Rus Medvedev, koji kaže da je zbog težine osećaj kao da na reketu ima "jabuke".

"Loptice putuju sporo pa čine meč znatno dužim. To je skoro pa besmisleno. Kada su loptice na najnižoj tački, osećam da ni ja ni on ne možemo pogoditi viner. Ove loptice su super-čupave, imam osećaj da udaram vrlo tešku lopticu. Potrebna su bar dva gema da se naviknem na njih. Ali tada si već mrtav", rekao je Medvedev.

Rus je eliminisan već u prvoj nedelji Australijan opena, ali se žalio na loptice i posle pobede u Dubaiju.

"Ne mogu ništa da uradim sa lopticama. Udarim pozadi po sredini, on vrati, ko god promaši, noge gure. Malo je čudno, po mom mišljenju. Ako samo meni smeta, onda je to moj problem. Samo osećam da nije dobro za telo, a to je najvažnije", dodao je Rus.

Na Australijan openu se na loptice žalio i Rafael Nada, prenosi b92.

"Kažu da su iste, ali su goreg kvaliteta, nema sumnje. Mislim da se ne okreću kao obično. Posle nekoliko udaraca gube pritisak. Mnogo je teže udariti sa odgovarajućim 'spinom'", rekao je Nadal.

Očekivano, novinari su traži i od Novaka Đokovića, šampiona Australijan opena, da prokomentariše problematične loptice koje pravi kompanije Danlop, svetski gigant u proizvodnji automobilskih guma.

"Sa takvim lopticama je teško osvojiti poen u dva udarca. Morate da ga zaradite, morate više da trčite, morate više da radite na terenu. Ovakve su loptice bile i u Australiji i one mi ne smetaju, naprotiv, dopadaju mi se", istakao je Đoković.

Medvedev ističe da dodatna snaga koja je potrebna da se Danlop loptica prebaci na drugu stranu terena uzrokuje fizičke probleme igračima.

"Vidim Runea, Cicipasa, Kordu, svi imaju problema sa zglobom, laktom, ramenom. Ove loptice su mnogo čupave i veliki je šok kada ih udariš reketom", rekao je Medvedev dodavši da je išao svakodnevno na dodatne terapije zgloba kod fizioterapeuta zbog bola koji je osećao na AO.

Đoković u četvrtak igra protiv Poljaka Hurberta Hurkača u četvrtfinalu Dubaija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana