Svesrpski kup za rukometaše i rukometašice: Vojvodina opet favorit

Darko Dragičević
Svesrpski kup za rukometaše i rukometašice: Vojvodina opet favorit

LAZAREVAC - Rukometaši Vojvodine brane pobjednički trofej u Svesrpskom kupu. Novosađani su slavili u svih šest dosadašnjih izdanja, a biće favoriti i u narednom Kupu, koji se za vikend igra u Lazarevcu.

Vojvodina će u polufinalu, koje se igra u subotu, 23. decembra, u Lazarevcu, igrati sa Dinamom iz Pančeva (18 časova), koji vodi Banjalučanin Dragan Marković. Nešto ranije (15.30) biće odigrano prvo polufinale, u kojem će akteri biti timovi iz Republike Srpske Borac i Leotar (uživo na stranici Rukometnog saveza Republike Srpske i Simić TV).

- Vojvodina je sigurno favorit na turniru. Pokazali su da imaju izuzetno kvalitetan tim u Evropi, imaju veliki broj internacionalaca koji u svojim selekcijama imaju vodeće uloge. Mi ćemo nastojati da odigramo što bolje mečeve. Sigurno je da bismo voljeli da odigramo finale protiv njih, jer su to ekipe koje su na odličnom takmičarskom nivou i sigurno je da bi voljeli da se testiramo protiv njih. Ali vidjećemo nije ni Dinamo loša ekipa. Sigurno je da smo prvo koncentrisani na duel protiv Leotara. Očekujemo da pružimo najbolju partiju u datom momentu - istakao je trener Borca Irfan Smajlagić.

Dan kasnije (nedjelja, 24. decembar) od 15.30 časova u ženskom finalu igraće Jagodina i Borac (uživo na “Fejsbuk” stranici RSRS i Simić TV). Ova dva tima već su jednom igrali u meču za trofej i to prije dvije godine u Jagodini. Na prošloj smotri, održanoj u Trebinju, trijumfovale su igračice Železničara iz Inđije, koje su bile bolje od Borca, 37:21.

- Pokušaćemo da im se revaširamo za taj poraz u meču u kojem smo bili bliži trijumfu, jer su naše djevojke vodile sve do 58. minuta. Bilo bi lijepo da u našem trećem finalu konačno dođemo do pobjedničkog trofeja - rekao je Nikola Bijelić, trener ŽRK Borac.

Predsjednik saveza Republike Srpske Marinko Umičević ističe da je najbitnije da se ova sjajna manifestacija održava svake godine i da je saradnja dva saveza na sjajnom nivou.

- Vjerujem da će naša dva kluba pružiti dobru utakmicu i neka bolji dođe do pobjede i plasmana u veliko finale. Uvijek sam priželjkivao da neko od naših timova dođe do trijumfa u Svesrpskom kupu, ali ništa nije bilo od toga. Svi znamo da je Vojvodina u ovom trenutku od svih učesnika najkvalitetnija, a ko zna možda se baš ovog puta desi iznenađenje - izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Seniorsko finale takođe se igra 24. decembra u dvorani u Lazarevcu sa početkom od 18 časova uz direktan prenos na RTS-u i RTRS-u.

Sva muška finala

2014 (Teslić): Vojvodina - Derventa        31:19

2016 (Novi Sada): Vojvodina - Borac 30:25

2017 (Banjaluka): Vojvodina - Borac 31:30 (27:27)

2019 (Pale): Vojvodina - Borac 25:24 (22:22)

2021 (Loznica): Vojvodina - Sloga 30:20

2022 (Trebinje): Vojvodina - Leotar 38:24

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana