Sve teža situacija u rukometu Srpske: I Leotar traži podršku

Darko Dragičević
Sve teža situacija u rukometu Srpske: I Leotar traži podršku

TREBINjE - Nakon rukometnog kluba Borac, podršku nadležnih institucija traže i u rukometnom klubu Leotar. Trebinjci su u sezoni iza nas ostvarili najbolji rezultat u klupskoj istoriji pa traže podršku kako bi nastavili tim putem.

Predstavnici rukometnog kluba Leotar su se obratili predsjedniku Rukometnog saveza Republike Srpske Marinku Umičeviću, kojem su prvo zahvalili za dosadašnju podršku.

U Leotaru ističu da su u sezoni 2022/23. ostvarili najbolji rezultat 3. mjesto u prvenstvu BiH, da su uspješno igrali evropska takmičenja, a da je sve nastavljeno i prošle sezone.

- Veoma smo ponosni, što smo u sezoni '23/24, kao i proteklih godina, na najbolji način predstavili grad Trebinje i Republiku Srpsku i osvojili 4. mjesto u Premijer ligi BiH i ponovili plasman u EHF kupu. Osvojili smo po prvi put Kup Republike Srpske, na šta smo posebno ponosni. Pobjedom nad letonskim klubom Tenah Dobela, plasirali smo se u treće kolo EHF kupa. Organizovali na najbolji način “Svesrpski rukometni kup” i plasirali se u finale u sezoni 2022/23. U sezoni '23/24. ostvarili smo plasman u finale Kupa BiH. Svugdje gdje smo bili na dostojanstven način promovisali smo naš grad i Republiku Srpsku, kao pravi ambasadori sporta i grada - ističu u klubu.

Škola rukometa koja trenutno radi u Trebinju broji oko 100 članova u četiri uzrasne kategorije, a sa djecom rade obrazovani treneri, dok se Leotar 2 takmiči u drugoj ligi Republike Srpske. Sve to klub je uradio uz podršku gradonačelnika Trebinja gospodina Mirka Đurića, zatim “Elektroprivrede Republike Srpske”, “Hidroelektrane na Trebišnjici” te Rukometnog saveza Republike Srpske.

- Istina je i da smo sa mnogo skromnijim budžetom od ekipa koje su naši konkurenti, uspjeli da ostvarimo veliki uspjeh. Podigli smo organizaciju kluba na izuzetno visok nivo, stvorili timski duh, živimo kao porodica i to je sigurno bilo od ogromnog značaja. Želimo da zadržimo klub u vrhu Premijer lige BiH, da dalje okupljamo veliki broj djece, afirmišemo rukomet, kao i naš grad i Republiku Srpsku. Zahvalni smo za Vašu dosadašnju podršku, ali podrška će nam biti potrebna i dalje. U ovom trenutku, kao i većina klubova, suočavamo se sa finansijskim poteškoćama, posebno kada je u pitanju učešće u EHF kupu. Obratili smo se i predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku za pomoć, kako bi na najbolji način predstavili Republiku Srpsku i naš grad u evropskim takmičenjima. Još jednom Vam zahvaljujemo na svesrdnoj dosadašnjoj podršci i molimo da svojim autoritetom učinite sve što je u vašoj mogućnosti da se iznađu rješenja za podršku našem klubu, kao što ste to i do sada u više navrata radili, da ne bi došli u situaciju neigranja evropskih takmičenja - istakli su u saopštenju Leotara.

Savez uz klubove

Rukometni savez Republike Srpske daje punu podršku rukometnom klubu Borac “m:tel” nakon što su se suočili sa finansijskim problemom.

- Ovom prilikom molimo Vladu Republike Srpske i grad Banjaluku da što hitnije reaguju i da obezbijede potrebnu finansijsku podršku RK Borac “m:tel” koji je lokomotiva ovog sporta. Klub koji u svojoj vitrini, između ostalog, ima dva evropska trofeja - Kup šampiona i IHF kup, zaslužuje mnogo veću pažnju i još jednom molim nadležne institucije da što prije pomognu klubu u rješavanju loše finansijske situacije kako bi bile izmirene obaveze - navodi se u savezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana