Sve spremno za predstojeći „Bijeljina Handball Cup 2024“: Gotovo pola Evrope u Semberiji

D.D.
Foto: Rukometni klub Bijeljina

BIJELjINA -Rukometni turnir „Bijeljina Handball Cup 2024“ može da počne ovog trenutka, saopštili su iz Rukometnog kluba Bijeljina, koji će od 16. do 18. avgusta tekuće godine biti domaćin rukometne mladosti koja dolazi iz gotovo pola Evrope.

Tokom trodnevnog takmičenja nastupiće preko 1.700 mladih rukometaša i rukometašica koji dolaze iz 12 zemalja, i to: Francuske, Mađarske, Rumunije, Austrije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Srbije, Hrvatske, Ukrajine, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

- Ono u što smo sigurni, a to je, da ćemo i ovog puta biti istinski domaćini kao što smo bili i u ranijem periodu. Mi smo ponosni na ovaj turnir, koji je već postao tradicionalan i koji je jedan od respektabilnijih u Evropi. Srećni smo što redovno šaljemo najljepšu sliku iz Bijeljine i Republike Srpske i mogu da kažem da svi jedva čekaju da dođu na našu manifestaciju – riječi su Bogdana Rankića, uspješnog predsjednika Rukometnog kluba Bijeljina.

Na ovogodišnjoj smotri učestvuju 103 ekipe, a osim dječaka kao i ranijih godina nastupiće i djevojčice. 

- Takmičenje će se održati u šest starosnih kategorija kod dječaka, odnosno pet kod djevojčica. Svi oni sa velikim nestrpljenjem čekaju početak turnira, koji iz godine u godinu, privlači veliku pažnju kod brojnih ljubitelja rukometa. Siguran sam da će ovo biti veliki sepktakl, da će se osim borbe za trofej ovi klinci imati priliku i za druženje - naglasio je Obrenko Miljković, koji je jedan od najzaslužnijih za organizaciju ovog kvalitetnog turnira.

Ovogodišnji promoteri biće nekadašnji rukometni majstori Nedeljko Jovanović i Ivan Lapčević, kao i svojevremeno sjajna rukometašica Ljiljana Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana