Švajcarcu ponuđeno da kupi Čelsi: Abramovič hoće da se što prije riješi kluba

GS
Foto: Agencije

Švajcarski milijarder Hansjerg Vajs dobio je ponudu da kupi akcije Čelsija.

Ovaj biznismen, koji je bogatstvo stekao u medicinskoj industriji, otkrio je za Blik da je njemu, zajedno sa još šestoricom biznismena, ponuđeno da postane vlasnik londonskog kluba

S druge strane, u Čelsiju imaju i plan B i Roman Abramovič se nada da bi neki američki tajkun mogao da kupi klub za 3,6 milijardi evra.

Roman Abramovič se proteklih dana, zbog dešavanja u vezi sa Ukrajinom i Rusijom, povukao sa čela kluba, a Vajs kaže da je sasvim izvesno da ruski oligarh planira da što je pre moguće proda "plavce".

Ipak, cijena koja premašuje dvi milijarde evra, za sada odbija Vajsa i druge zainteresovane, ali u slučaju da padne, nije isključeno da bu reagovali.

Vajs je rekao da on pomno proučava ponudu.

"Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj i takođe želi da se što je pre moguće reši Čelsija. Ja i još tri osobe dobili smo ponudu u utorak od Čelsija da otkupimo klub od Abramoviča. Moram sada da čekam četiri do pet dana. Abramovič trenutno traži previše. Znate, Čelsi mu duguje 2,4 milijarde evra, ali oni nemaju taj novac. Već danas ne znamo koja je stvarna cena", rekao je Vajs.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na preko četiri milijarde evra, a veliki novac zaradio je praveći specijalne implante koji služe za zarastanje kostiju kod preloma.

Abramovič je planirao da klub ostavi na brigu Čelsijevnoj dobrotvornoj organizaciji, ali je nekoliko ljudi iz te grupe izrazilo zabrinutost zbog tehničkih nejasnoća oko upravljanja klubom.

Oni će insistirati na garanciji osiguranja od štete pre nego što pristanu da preuzmu kontrolu kluba.

Žele da dobiju uverenje da neće snositi bilo kakve finansijske posledice koje se mogu pojaviti kao deo prethodnih akcija uprave.

Sve se to naravno može izbeći ukoliko Čelsi bude prodat, ali to će pre svega zavisiti od toga da li su potencijalni kupci spremni da plate visoku cijenu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana