Strateg Krupe Vladimir Ilić najmlađi trener u Prvoj ligi RS: Potpuno novi tim “kliknuo” za tren

Siniša Kotaraš
Strateg Krupe Vladimir Ilić najmlađi trener u Prvoj ligi RS: Potpuno novi tim “kliknuo” za tren

BANjALUKA - Lider na tabeli Prve lige Srpske ekipa Krupe po mnogo čemu se u jesenjoj polusezoni nalazila u žiži javnosti. Prvo su nakon istupanja iz Premijer lige dali ispisnice kompletnom timu, potom formirali novi, a onda nanizali devet pobjeda. I sve to sa najmlađim šefom stručnog štaba u istoriji lige, dvadesettrogodišnjim Vladimirom Ilićem.

Prema njegovim riječima, promjenu tima je nalagala tadašnja situacija u klubu, a sve ostalo je onda došlo samo po sebi.

- Pa, ne dešava se često da odu svi igrači. Mi smo silom prilika morali  nekima da se zahvalimo, a da sa nekima sporazumno raskinemo saradnju. Uz to, vratili smo u Krupu nekoliko mladih fudbalera koji su bili na pozajmicama u drugim sredinama, te sadašnjeg kapitena Nemanju Vidovića iz Tekstilca. Novu ekipu smo ciljano sastavljali od igrača sa najviše 23 godine i taj tim je, uz nekoliko iskusnijih fudbalera poput Vidovića i Miloša Perovića “kliknuo” i krenuo u seriju pobjeda. Međutim, ni tada nismo poletjeli, bili smo svjesni da će nizu doći kraj, što se na kraju i desilo, ali smo se izdigli i eto nas opet tu gdje smo i bili od samog početka - naglasio je Ilić u razgovoru za “Glas Srpske”.

Ono što je za ovaj klub iz kanjona Vrbasa najvažnije, jeste da omladinski pogon i dalje radi na najbolji mogući način.

- Nismo dozvolili da bilo kakvi problemi utiču na rad omladinske škole, pa su naši juniori trenutno drugi na tabeli Premijer lige, i tu imamo ambicije za visok plasman. Pioniri i predpioniri se takmiče u kvalitetnoj ligi RS i nastojimo da budemo što bolji, jer je to budućnost Krupe - istakao je Ilić.

Strateg Krupe trenutno posjeduje “A” licencu, ali ne namjerava da zapostavi edukaciju.

- Svakako da mi je plan da nastavim sa školovanjem i sljedeći korak je “profi” licenca. Želim da idem korak po korak i za sada sve ide kako treba. Imam apsolutnu podršku kluba, igrači me u potpunosti poštuju i u takvim okolnostima zaista nije teško raditi. I moram da istaknem kako je Krupa, bez lažne skromnosti, jedan od najorganizovanijih klubova u regiji - poručio je Ilić.

 Bez kalkulacija

Za definitivnu potvrdu titule jesenjeg šampiona RS fudbalerima Krupe potreban je bar bod iz subotnjeg meča protiv Željezničar Sport tima koji igraju na svom stadionu.

- Nismo ekipa koja se bavi kalkulacijama, nismo to do sada radili pa nećemo ni sada. Svakako da ćemo nastojati da protiv Željezničara osvojimo sva tri boda, pogotovo što igramo na svom terenu na kojem smo uvijek favoriti. Sa druge strane, Banjalučani imaju mlad i sjajan tim koji nipošto ne smijemo da potcijenimo, pogotovo što imamo takvo iskustvo sa njima. Ipak, svi mi se nadamo da ćemo prezimiti na prvom mjesto, jer smo to, igrama ove jeseni, i zaslužili - kategoričan je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana