Stop za Bilbiju ključ uspjeha fudbalera Radnika

Darko Pašagić
Stop za Bilbiju ključ uspjeha fudbalera Radnika

BIJELjINA - Poslije toliko očekivane pobjede nad Posušjem fudbaleri Radnika u premijernom susretu 21. kola večeras od 18 časova gostuju u Mostaru, gdje će potpuno rasterećeni pokušati drugi put ove sezone da iznenade Zrinjski.

U prvom dijelu sezone, u 10. kolu, Bijeljinci su nanijeli jedini poraz jesenjem šampionu i poslije toga najbolji strijelac lige Nemanja Bilbija nanizao je deset utakmica u kojima je pogađao protivnički gol. Zrinjskom je jesenas presudio defanzivac Bojan Batar, koji je pogodio mrežu već u sedmom minutu.

- Bio je to sigurno jedan od najljepših trenutaka u dosadašnjoj karijeri, ali od stare slave se ni živi, već od onoga što je pred nama. Ono što smo morali uradili smo protiv Posušja, kada smo savladali direktnog rivala u borbi za opstanak. Sada idemo rasterećeno u Mostar, gdje nas čeka najbolja ekipa i neumoljivi Bilbija, koji od poraza protiv nas nemilosrdno trese mreže. Ako ga opet zaustavimo, veoma smo blizu pozitivnog rezultata - rekao je Batar.

Taj poraz sigurno će fudbalerima Zrinjskog biti dodatni motiv da se punom mjerom revanširaju Bijeljincima. Svjestan je toga i šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić, koji je kao igrač šest i po godina nosio dres Mostaraca.

- Za Zrinjski me vežu možda i najljepše godine u karijeri i uvijek sam i kao igrač drugih klubova dočekan sa aplauzom i nadam se da će tako biti i sada, kada sam prvi put u ulozi trenera. Što se tiče utakmice, jednostavno nemamo šta da izgubimo na stadionu “Pod Bijelim brijegom”. Od igrača tražim jedino da pruže maksimum na terenu protiv najbolje ekipe u ligi, koja sigurno želi da nam se osveti za jedini poraz ove sezone - naglasio je Đurić.

U odnosu na premijerni proljećni susret protiv Posušja Bijeljinci će biti igrački jači.

- Naši novi igrači Ivan Đorić i Aleksa Urošević dobili su sertifikat i biće u kombinaciji, dok je Predrag Ristanović odradio žute kartone. Od ranije su van stroja povrijeđeni Faruk Gogić i Kenan Šarić, dok Jovan Blagojević ima tri žuta kartona, ali i bez toga ne bi bio u kombinaciji, jer se žali na povredu - dodao je Đurić.

Ostali parovi

U ostalim susretima 21. kola Premijer lige BiH snage će odmjeriti, subota: Rudar Prijedor - Leotar (13 časova), Željezničar - Sarajevo (17), nedjelja: Posušje - Sloboda (13), Borac - Velež (15), ponedjeljak: Tuzla siti - Široki Brijeg (15 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana