Stonoteniseri Banjaluke imali veoma uspješnu godinu: Evropski derbi ukras na jesenjoj kruni

 Darko Pašagić
Stonoteniseri Banjaluke imali veoma uspješnu godinu: Evropski derbi ukras na jesenjoj kruni

BANjALUKA - Godinu na izmaku članovi Stonoteniskog kluba Banjaluka pamtiće samo po dobrom, jer je bila jedna od najuspješnijih od postanka ovog sportskog kolektiva 1996. godine.

Poslije prvog dijela sezone Premijer lige BiH Banjalučani su ubjedljivo prvi sa svih 11 pobjeda, a osim osvajanja jesenje titule imali su i debi na evropskoj sceni.

-  Naša mlada i talentovana ekipa je napravila istorijski rezultat osvajanjem titule jesenjeg prvaka u Premijer ligi BiH bez izgubljenog meča sa omjerom 11:0. Izdvojili smo se na vrhu tabele sa četiri boda prednosti u odnosu na najbliže pratioce i najveće rivale za titulu zeničku Mladost i Mostar. Nadam se da ćemo uspjeti i u nastavku sezone da nastavimo u istom ritmu i  ostvarimo zacrtane planove - naglasio je predsjednik i trener Banjaluke Omer Mujičić.

Svi su ponosni što je kompletna prva ekipa izdanak klupske škole stonog tenisa.

- Poslije dvije godine provedene u inostranstvu u klub su se vratili trenutno najbolji igrači u BiH, braća Luka i Nikola Mihailović. Njih dvojica zajedno sa sa braćom Emirom i Anesom Mujičićem, te Pavlom Puzigaćom postali su ekipa koja je ove jeseni bila bez premca - dodao je Mujičić.

Krajem novembra Banjalučani su nastupili na Evropa trofej Kupu u Beočinu.

- Bilo je to naš evropski debi i slobodno se može reći da nismo bili loši na premijeri. U konkurenciji deset klubova osvojili smo sedmo mjesto sa dvije pobjede i tri poraza. U grupi smo bili četvrti od pet klubova sa jednim trijumfom i tri neuspjeha, a onda smo zabilježili pobjedu u meču za sedmo mjesto - istakao je član Upravnog odbora i jedan od trenera u klubu Denis Barišić.

Planovi kluba za 2023. su više nego ambiciozni i svi se nadaju da će biti sprovedeni u djelo.

- Samo smo jednom bilu učesnici plej-ofa i tada smo prije tri sezone zauzeli četvrto mjesto. Sada smo veoma blizu da ponovimo taj uspjeh, ali sada imamo daleko veće ciljeve. Želimo prvo da se plasiramo u finale plej-ofa, a potom i da osvojimo titulu, ali i budemo najbolji u Kupu BiH. Ukoliko u tome uspijemo biće to istorijski pehari na ovom nivou za naš klub, ali i naš grad čije ime sa ponosom nosimo na dresovima - dodao je Barišić.

Škola

Zapažene rezultate postižu i mlađe klupske selekcije za koje nastupaju polaznici škole stonog tenisa.

- Imamo tridesetak polaznika svih uzrasta od šest do 18 godina i neki od njih su se već okitili medaljama na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Republike Srpske i BiH za mlađe starosne kategorije - naglasio je član Upravnog odbora i jedan od trenera Stonoteniskog kluba Banjaluka Denis Barišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana