Stojanović: Kroz kikboks se može mnogo naučiti o životu

Srna
Foto: Srna

MODRIČA - Kikbokser Neven Stojanović, vicešampion svijeta u juniorskoj kategoriji i višestruki šampion BiH, istakao je da se kroz sport puno toga može da nauči, a da je on kikboks zavolio kroz poraze.

”Od malih nogu gajio sam želju za borilačkim sportovima, posebno je privlačna borba kada je teško, sam si i moraš pronaći način da se izvučeš. Kikboks sam zavolio kroz poraze”, rekao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, kikboks je sport u kome su potrebni red, rad i disciplina.

“Puno možemo naučiti kroz ovaj sport. Sport se ne odnosi samo na borbu u ringu, nego i u životu pomaže da budemo jači. Iako ljudi misle da je ovo nasilnički sport, varaju se, ovo je sport koji može da doprinese životnoj borbi”, kaže Stojanović.

Kako kaže, bilo je dosta padova, prva četiri meča bili su porazi zbog čega je razmišljao da odustane.

“Dolazi peti meč i moja prva pobjeda, koja je bila presudna”, istakao je Stojanović.

Stojanović je član Kikboks kluba “Gvardija” Modriča koji vodi Saša Živković, bivši šampion Republike Srpske i SR Jugoslavije.

“Moj cilj u kikboksu je da se okitim zlatom sa seniorskog prvenstva svijeta i da pratim korake mog trenera Saše Živkovića koji je najzaslužniji za moje uspjehe”, naveo je Stojanović.

On je posebno izdvojio ulazak u tim BiH, srebro sa prvenstva svijeta koje je osvojio kao junior i dva seniorska evropska kupa osvojena prošle godine, kao i titulu najboljeg sportiste opštine Modriče 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana