Stiže godina Borca!

Dejan Kondić
Stiže godina Borca!

BANjALUKA - Odbojkašice i odbojkaši Borca zajedničkim druženjem stavili su tačku na tranzicionu godinu kada su u pitanju obje sekcije.

U muškom klubu nakon sezone u kojoj je prvi put izboren plasman u Evropu došlo je do smjene generacija, dok su dame u premijernom nastupu ispale iz Premijer lige, ali su stekle neprocjenjivo iskustvo, na čijim krilima grabe ka povratku u elitu. Prvi čovjek muškog i alfa i omega ženskog kluba Aleksandar Dakić ističe da je pred klubom godina u kojoj očekuje punu afirmaciju igrača obje ekipe.

- Svi u Borcu očekujemo velike stvari od ovih momaka i djevojaka. Mislim da ćemo sljedeće godine napraviti veliki rezultat. Dame su na najboljem putu da izbore povratak u elitu. Mislim da smo najkvalitetnija ekipa u ligi i da ćemo ostvariti taj rezultat. Kada su momci u pitanju, ekipa je dosta podmlađena, cilj je opstanak u Premijer ligi. Mlada su ekipa i mislim da će tek u narednoj sezoni početi da beru plodove svog rada i da će izrasti u jedan odličan tim, možda i bolji od onog koji je izborio plasman u Evropu - rekao je Dakić.

Sa prvim čovjekom kluba saglasan je i šef stručnog štaba odbojkaša Mišo Marjanović.

- U sezonu smo ušli sa kompletno novom ekipom. Ostala su samo četvorica momaka iz prošle sezone. Nama treba vremena da proigramo. Ova godina jeste najteža, cilj je opstanak. Lično, očekujem da tek u drugoj polovini naredne godine moji momci pokažu puni potencijal. Rastu, uče, treniraju, slušaju, što je najbitnije. Nadam se da će nas i “gradski oci” malo pogledati i promijeniti odnos prema klubu, odnosno raspodjeli termina za treninge, jer nije lako raditi skoro svaki dan od 22 časa - naveo je Marjanović.

Trener Borčevih odbojkašica Dušan Kuzmanović stvorio je mašinu koja melje rivale u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Mislim da moja ekipa zaslužuje ekspresan povratak u Premijer ligu i to ćemo i uraditi. Bićemo još jači i bolji. Nadam se da će sve banjalučke ekipe opstati u eliti i da ćemo naredne godine imati tri premijerligaša - naglasio je Kuzmanović.

Hvala sponzorima

Krajem januara, odnosno početkom februara nastavljaju se takmičenja u Premijer ligi za odbojkaše, odnosno Prvoj ligi Republike Srpske za odbojkašice.

- Ekipe će biti spremne za predstojeće izazove. Hvala i našim prijateljima, odnosno sponzorima koji su nam pomogli da obje ekipe imaju maksimalne uslove za rad - podvukao je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana