Stilski neobičan El Klasiko: Real i Barselona neće igrati u tradicionalnim dresovima

Kliks
Foto: printskrin

U nedjelju nas očekuje stilski neobičan El Klasiko budući da Real Madrid i Barselona neće igrati u prvim ganriturama dresova, odnosno tradicionalnim bijelim i plavo-crvenim varijantama.

Ranije danas je objavljeno da će Barselona igrati u katalonskim crveno-žutim bojama, a Real je danas spektakularnim videom odgovorio i najavio da će igrači madridskog kluba nastupati u crnom.

Real je upravo El Klasiko izabrao za promociju posebnog dresa koji su za 120. godišnjicu kluba napravili Juohji Jamamoto i Adidas.S druge strane, Barselona će igrati u svojoj trećoj garnituri crveno-žute boje, a ovu katalonsku kombinaciju u Španiji zovu Senyera.

Mnogi smatraju da ovom garniturom žele u glavnom gradu Španije slaviti Kataloniju, dok se video Reala koji je oduševio navijače predstavlja kao odgovor na tu provokaciju.

Inače, veliki derbi španskog prvenstva igra se u nedjelju s početkom u 21:00 sat, a uoči njega Real ima čak 15 bodova više od ljutog rivala.

Real je trenutno na prvom mjestu La Lige sa čak deset bodova više od drugoplasirane Sevilje i sigurno korača ka novoj tituli. S druge strane, Barselona je na trećem mjestu s pet bodova manje od Sevilje te joj slijedi borba za plasman u Ligu prvaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana