Stevan Crnobrnja ispraćen iz "Borika" na Paraolimpijske igre u Parizu

Dejan Kondić
Stevan Crnobrnja ispraćen iz "Borika" na Paraolimpijske igre u Parizu

BANjALUKA - Stevan Crnobrnja, član Invalidskog odbojkaškog kluba Borac i reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, koji će učestvovati na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Parizu, ispraćen je danas iz dvorane "Borik" u "grad svjetlosti".

Prije tri godine, Stevan je takođe ispraćen iz "Borika" na Paraolimpijske igre u Tokiju, odakle se vratio sa bronzanom medaljom. Sa istim entuzijazmom, ponovo se oprostio od svojih domaćina.

Ispraćaju su prisustvovali direktor Sportskog centra "Borik", Nenad Talić, i predsjednik Skupštine Grada Banja Luka, Ljubo Ninković. 

- Želim da izrazim zahvalnost direktoru Taliću i predsjedniku Ninkoviću na podršci. Kao i ranijih godina, jedina podrška za mene kao sportistu dolazi iz "hrama sporta", i ne samo za mene, nego i za naš klub. Nastupiću za reprezentaciju BiH kao član Borca, a ovo je kruna mog sportskog sna. Nadam se da ćemo postići značajan rezultat u Parizu i da ću se vratiti ovdje sa još jednim uspjehom koji ćemo zajedno proslaviti – rekao je Crnobrnja.

Direktor SC "Borik", Nenad Talić, izrazio je ponos što ova ustanova ponovo ispraća sportistu na Paraolimpijske igre. 

– Stevan i njegov klub su ambasadori našeg grada i Sportskog centra "Borik", i mi ćemo ih podržavati i dalje. Medalje nisu najvažnije; važan je sportski duh i njihova inkluzija u društvo – istakao je Talić.

Sreću Stevanu poželio je i predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković, koji je naglasio važnost podrške ovakvim sportistima u njihovim naporima da promovišu Grad na međunarodnoj sceni. 

- Velika je čast i zadovoljstvo što imamo priliku da ispratimo sportistu poput Stevana Crnobrnje na Paraolimpijske igre u Parizu. Njegov uspijeh na prethodnim igrama, kada se vratio sa bronzanom medaljom iz Tokija, pokazuje snagu volje, talenta i posvećenosti - naglasio je Ninković. 

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka je najavio inicijativu za isticanje Stavanove table sa imenom na Banj brdu, koje su dobili svi banjalučki olimpijski pobjednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana