Startuje kvalifikacioni turnir Evrokupa 1 za košarkaše u kolicima: Vrbas juri finalni turnir

Dejan Kondić
Startuje kvalifikacioni turnir Evrokupa 1 za košarkaše u kolicima: Vrbas juri finalni turnir

BANjALUKA - Kvalifikacioni turnir Evrokupa 1 za košarkaše u kolicima startuje danas u Banjaluci, a završava se sutra. Iz redova domaćina KKI Vrbas poručuju da su spremni i da jedva čekaju start mečeva.

Prvi čovjek jedne od najtrofejnijih ekipa u gradu na Vrbasu Marinko Umičević ističe da je organizacioni odbor odradio veliki posao i da je ponosan na svoj tim. Ukupni troškovi iznose oko 60.000 KM, a pored naše ekipe na turniru još učestvuju, engleski London, Padova iz Italije, njemački Keln i Gradačac. Što se takmičarskog aspekta tiče on želi da njegova ekipa opravda status 31. tima na Evropskoj rang-listi i ako je moguće izbori prvo mjesto i plasman na finalni turnir Evrokupa 1, koji bi ove godine trebalo da se održi u italijanskom Kantuu.

- Sve je spremno. Upoznali smo naše goste s Banjalukom. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini. Ekipa Zmaja nastupa van konkurencije, pošto je sastav Amsterdama suspendovan. Dobro je što prvo igramo protiv tima iz Gradačca da se zagrijemo. Svaki dan svaka ekipa igra dvije utakmice. Zgusnut je raspored, neće biti lako, nije ni u validnoj košarci, ali mi smo spremni. Domaćinstva smo se prihvatili zato što ove godine proslavljamo 20. rođendan kluba. Velika je stvar bila da se dobije ovaj turnir i to u konkurenciji Londona, Kelna i Padove. Jedini u istoriji IWBF-a smo dobili čistu desetku za organizaciju prije četiri godine i to se cijeni. Hvala i ljudima iz dvorane "Borik", sve su učinili da bude na visokom nivou. Pokrovitelj manifestacije je grad Banjaluka, predsjednik Srpske Milorad Dodik, a prvi nam je s 10.000 KM pomogao premijer Radovan Višković. Idemo na prvo mjesto. Znamo ko su nam rivali, ali držimo se one: "Boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka". Nadam se da ćemo dostojno predstavljati Banjaluku i Republiku Srpsku - istakao je Umičević.

Kapiten KKI Vrbas Biljana Nedić naglasila je da su spremni za predstojeće okršaje.

- Jedva čekamo da počne takmičenje i atmosfera u ekipi je odlična. Dobro smo se spremili i vjerujem da ćemo slaviti na ovom kvalifikacionom turniru. Želim da u ime ekipe zahvalim našem predsjedniku Marinku Umičeviću koji nam je obezbijedio sve što je bilo neophodno i mi ćemo to uzvratiti dobrim igrama i rezultatima - naglasila je Nedićeva.

RASPORED UTAKMICA VRBASA:

Petak:

KKI Vrbas - Zmaj 11.15

Keln - KKI Vrbas 18

Subota:

London - KKI Vrbas 11.15

KKI Vrbas - Padova 18

Prvotimac Vlado Švraka svjestan je težine izazova.

- Dobro smo ih skautirali, sve znamo o njima i nadamo se pobjedama - dodao je Švraka.

Promotori turnira su proslavljena košarkašica Slađana Golić i dugogodišnji trofejni trener Igokee Dragan Bajić. Golićeva je naglasila da joj je zadovoljstvo što je dio ove priče.

- Punim srcem sam uz ovaj klub. Prošli put sam sa Zoranom Mokom Slavnićem isto bila promotor, malo smo analizirali pravila i ušli u srž ovog sporta. Veoma su zanimljive utakmice, sigurna sam da ćemo i ovaj put vidjeti divnu igru naše ekipe. Drago mi je što ću ih s Draganom Bajićem bodriti. Želim im svu sreću i da dođe što više publike - rekla je Golićeva.

Bajić je dodao da je i njemu čast što je promotor ovog takmičenja.

- Uvijek sa zadovoljstvom se odazivam ovakvim pozivima. Čestitam na organizaciji turnira. Srećno svim učesnicima i neka Vrbas bude najbolji - kratko je poručio Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana