Stanko Stanković nakon odlične partije protiv Krivaje: Sloga ima sjajan potencijal

Darko Dragičević
Stanko Stanković nakon odlične partije protiv Krivaje: Sloga ima sjajan potencijal

DOBOJ - Rukometaši Sloge imali su težak raspored na startu drugog dijela prvenstva BiH. Ubjedljiva pobjeda nad Krivajom (34:27) vratila je dobro raspoloženje među igrače trenera Miljana Stanića.

U duelu protiv Krivaje blistao je desni bek Stanko Stanković koji je postigao 10 golova. Ovim trijumfom Sloga je završila seriju teških mečeva i najavila da u nastavku takmičenja može da se umiješa u borbu za gornji dio.

- Izuzetno sam zadovoljan kako smo izgledali u duelu protiv Krivaje. Odigrali smo poletno, na vrijeme stekli prednost koju smo držali tokom meča. Ostvarili smo važan trijumf za nastavak takmičenja jer uz kvalitetan rad vjerujem da možemo krenuti u gornji dio tabele. Najvažnija je pobjeda, ne gledam lični učinak jer smo tražili trijumf nakon poraza od Vogošće - istakao je Stanković.

Desni bek se našao u novoj ulozi u dobojskom timu. Sada je jedan od najstarijih igrača u ekipi i od njega se očekuje da iskustvom pomogne mladim igračima.

- Za mene je to zaista nova uloga, da sam među najstarijim igračima u ekipi. Već sam se privikao i nastojim da im olakšam igru. Sloga ima zaista mlad i perspektivan tim koji može mnogo da napravi ako ostane na okupu i narednih sezona. Momci su talentovani i vrijedni tako da je uz njih lako igrati. Trener Stanić koristi svaku šansu da im da veću minutažu. Naravno tu sam da im pomognem iskustvom i vjerujem da u nastavku možemo da budemo još bolji te da popravimo trenutni položaj na tabeli - dodao je Stanković.

Slogu sad očekuju mečevi protiv ekipa koje se bore za opstanak. Dobojski klub u drugom dijelu igra znatno brže.

- Ekipa nam je mlada poletna i voli brzu igru. Takođe, nastojimo da igramo što bolju odbranu i iz toga sve kreće. Nakon dobre odbrane otvaraju nam se mogućnosti za polukontru i kontru što saigrači znaju da koriste i da dolazimo do laganih golova. Ubrzali smo igru, sa­d sam se i ja privikao na to tako da nemam problema - poručio je desni bek.

Sloga je trenutno na devetoj poziciji sa 18 bodova koliko ima i banjalučki Borac.

Konjuh prvi test

Nakon gostovanja u Živinicama, Sloga će dočekati Hercegovinu pa ići u Goražde. Ove dvije ekipe se grčevito bore za opstanak. Nakon toga četa Miljana Stanića imaće dva meča na domaćem terenu. Dočekaće Gračanicu i Gradačac i u tim mečevima tražiti bodove kojima bi se probili u gornji dio tabele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana