Šta će reći o Stefu Kariju sada

GS
Foto: Tanjug

Po sedmi put u istoriji franšize, Golden Stejt voriorsi su šampioni NBA lige.

Po četvrti put u sedam godina, Stef Kari predvodi "ratnike" do titule u najboljem klupskom košarkaškom prvenstvu. Po prvi put osvojio je priznanje najboljeg u finalu. Pitanje koje se postavlja i koje između ostalih postavlja i sam Stef glasi: Šta će kritičari reći o Stefu Kariju sada?

Šest utakmica bilo je dovoljno da Golden Stejt zabeleži četiri pobjede nad ekipom Boston seltiksa.

Jedan od dva najtrofejnija kluba u istoriji NBA lige, izgubio je i drugi meč u svom "Ti-Di Gardenu" i tako ostao na skromnih 17 Leri O'Brajan trofeja.

Sa druge strane, tim iz San Franciska svojim vitrinama priključuje sedmu titulu najboljeg svjetskog klupskog šampiona. 

Za razliku od Bostona, koje je svoje titule osvajao prije mnogo godina i koji je u posljednjih 36 sezona osvojio jedan trofej, Golden Stejt je sinoćnom pobjedom zacementirao svoj status najbolje ekipe današnjice.

Po četvrti put u posljednjih sedam sezona, Ratnici su bili oni koji su uz šampanjac i tompus proslavili ogroman uspjeh.

Dokazali su Voriorsi mnogo toga ovom titulom.

Dokazali da im nije potreban Kevin Durent, da još uvijek kroz draft i dobar skauting mogu da sastave šampionsku ekipu, da sistem koji gaje može da sruši bilo kog protivnika i odbranu, da su jedinstveni i da ih ne možete kopirati, da koliko god bili kritični prema njima i tražili im dlaku u jajetu, morate im odati poštovanje i sve zasluge.

Onaj koji je možda bio i pod najvećim pritiskom i koji je najviše imaš šta da dokazuje, svakako je Stef Kari, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana