Srpski automobilista Nikola Miljković izborio podijum u Francuskoj

Tanjug
Srpski automobilista Nikola Miljković izborio podijum u Francuskoj

BEOGRAD - Srpski automobilista Nikola Miljković osvojio je drugo mjesto u generalnoj konkurenciji na šestoj rundi prestižnog takmičenja Klio kup Evrope, koje je održano od 23. do 25. avgusta na stazi Manji Kur u Francuskoj.

Miljković je pored osvajanja drugog mjesta u generalnoj konkurenciji ostvario pobede u konkurenciji "Mid Europe" i "Challenger" na drugoj trci u Francuskoj. Ovi rezultati predstavljaju vrhunac sezone za srpskog automobilistu.

Miljković je u Francuskoj imao jaku konkurenciji, pošto je u Manji Kuru nastupilo više od 40 takmičara. On je ostvario sjajan rezultat u drugoj trci uprkos poteškoćama, koje su ga zadesile nakon kontakta sa automobilom prošlogodišnjeg šampiona na samom startu prvog trkačkog dana.

“Od početka vikenda smo imali brzinu kao što smo se i očekivali, jer smo pre dve nedelje na testovima beležili vremena u Top pet. U drugoj trci uspeo sam da se izborim sa svim izazovima i da uprkos gužvi eskiviram mnogobrojne kontakte koji bi mogli da ugroze moj plasman”, izjavio je Miljković, koji se vratio u Top 10 u generalnom plasmanu sa 187 bodova.

Srpski automobilista posle pobeda u konkurenciji "Mid Europe" i "Challenger" zauzima treća mjesta u ovim kategorijama.

“Posvećenost, neumorni rad i trud konačno su se isplatili i doveli nas do postolja. Napravili smo fenomenalan rezultat u jako teškim uslovima, jer je na stazi bilo izuzetno vruće što je dovelo do skoka pritiska u pneumaticima. Zahvalan sam čitavom timu, koji je još jednom odradio sjajan posao odličnom pripremom automobila”, rekao je Miljković.

Drugi srpski vozač Nikola Tošić završio je trku na 14. mjestu, a osvojio je treću poziciju u Junior konkurenciji. On trenutno zauzima 15. mjesto u generalnom plasmanu sa 136 bodova.

Do kraja sezone biće vožene trke na stazama Katalunja, Pol Rikard i Monca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana