Na Balkanskom kupu Srpska osvojila 14 medalja

D.D.
Na Balkanskom kupu Srpska osvojila 14 medalja

PODČETRTEK - Na Balkanskom kupu održanom proteklog vikenda u Sloveniji u termama Olimia učestvovala je selekcija Tekvondo saveza Republike Srpske.

Selekcija Srpske je nastupila sa 17 takmičara u sve tri starosne kategorije u konkurenciji 530 takmičara, preko 40 klubova iz 11 zemalja. Ukupno je osvojeno 14 medalja i jedan pehar, od toga 5 zlatnih, 3 srebrne i 6  bronzanih medalja.

U kadetskoj konkurenciji prvakinja Balkana u borbama je postala Marija Peulić, a viceprvak Damjan Jerinić u formama. Marko Josić kao dvostruki prvak Balkana u borbama i formama dobio je pehar i proglašen je za najuspješnijeg juniora Balkanskog kupa.

U juniorskoj konkurenciji Anja Vrhovac je postala prvakinja Balkana u borbama. Viceprvaci su Lana Popović i David Jović koji je osvojio i bronzanu medalju.

Bronzama u juniorskoj konkurenciji okitile su se Una Živanić i Jelena Lazić. Seniorski prvak Balkana u borbama je Ivana Ilić koja je osvojila i dvije bronzane medalje u disciplinama forme i specijalne tehnikama. Senior Njegoš Jerinić je osvojio bronzanu medalju u borbama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana