Srđan Đoković: Verujem da će Novak ići u Njujork

Milan Zubović
Foto: starsport

BANjALUKA - Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novak Đokovića, vjeruje da će njegov sin ipak dobiti dozvolu da nastupi na US openu iako vrijeme neumitno ističe, a posljednji grend slem sezone počinje 29. avgusta.

Shodno protokolima američkih vlasti Novaku je kao stranom državljaninu zabranjen ulazak u državu jer nije vakcinisan protiv virusa korona.

- Novak je želeo da dođe u Banjaluku na proslavu 30. rođendana Teniskog saveza Republike Srpske, ali čeka o vesti odnosno da li će se američke vlasti smilovati da ga prime da igra US open u Njujorku. Nažalost, ta neizvesnost traje već sedmicama i nadamo se da će biti prekinuta danas ili sutra. Nadamo se da će preovladati sport, a ne neki drugi interes i da će Novak ići u Njujork i da će ga osvojiti kao što je osvojio Vimbldon pre nekoliko sedmica - istakao je Srđan Đoković.

Godinama unazad, Srđan je često u Banjaluci gdje je rado viđen gost, a posebno je oduševljen Nacionalnim teniskom centrom Republike Srpske.

- To je fantastična stvar. Vi imate Teniski centar, ustvari mi, jer se nikada ne razdvajamo niti ćemo se razdvajati. Nažalost, u Srbiji i dalje nemamo teniski centar i to je pokazatelj da vi idete ispred nas jer ste u specifičnoj situaciji. Predsednik TSS Mirko Petrović je rekao da traže razne načine, koliko je u našoj moći, da pomažemo tenis u Republici Srpskoj, a to je kao da pomažemo tenis u Srbiji. Jubilej Teniskog saveza Srpske, 30 godina kao i 20 godina čelendžera, je fantastičan pokazatelj da je jedan veliki kontinitet u pitanju i ne sme da biti prekinut ni po koju cenu - rekao je stariji Đoković.

Ponovio je da u životu treba imati cilj koji će možda biti ostvaren, a ako ga nemate onda se neće ostvariti.

- Tenis je sport koji je osnovan u bogatim zemljama i kojeg je igrala gospoda iz zapadnog sveta, ali više nije privilegija njih već i nas malih zemalja i malih naroda pod znacima navoda. Ustvari mi smo veliki narod i nemamo čega da se stidimo. Novak i puno tenisera iz Srbije stvarno su proneli slavu ovog sporta u svetu i to ne samo tenisa već i Srbije, srpskog naroda i celog slobodarskog sveta. Pokazao je da se u najtežim vremenima sankcija, bombarodovanja, očajnog života... može napraviti svašta od života kada se stvarno želi - dodao je Srđan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana