Srbin vidi budućnost – Amerika bruji o Jokićevom potezu

GS
Foto: Tanjug

Nikola Jokić je po ko zna koji put demonstrirao nevjerovatnu košarkašku inteligenciju. Na najbolji mogući način oslikana je u finišu dvoboja Denvera i Golden Stejta, kada je „ključalo“ na parketu i kada se riješavalo pitanje pobjednika. „Pročitao“ je Srbin akciju Ratnika, dao je instrukcije sa klupe i njegov tim je osvojio loptu, kasnije i pobjedio!

Šahista među rvačima – vjerovatno rečnica koja na najbolji mogući način opisuje Nikolu Jokića, košarkaškog genija iz Sombora, o kojem trenutno bruje američki mediji zbog nestvarnog „čitanja akcije“ Golden Stejta.


Drejmond Grin ga konstantno udara, što potvrđuje prst u oko već u prvom minutu četvrte utakmice, provocira ga, rve se sa njim pod košem i u reketu, ali Jokić na fin i inteligentan način uspeva sve to da „poništi“ i da izađe kao pobjednik.
Zbog toga i jeste prvi favorit za MVP titulu.

Ali, šta se sve izdešavalo u tih poslednjih nešto više od 30 sekundi drame koja je na kraju pripala Nagetsima rezultato126:121 (1:3 u seriji).
Jokić je bio van igre i demonstrirao je da vidi budućnost. I to bukvalno!

Naime, dobacivao je sa klupe saigračima i to na srpskom da će uslijedili lob: „Ide, lob, ide lob“, pokazujući rukama da će usliediti visoka i duga lopta. Poslušao ga je Rivers i Jokićevo čitanje akcije ispostavilo se kao ključni momenat susreta.
Uslijedila je trojka Bartona, koji je zadao završni udarac Ratnicima i Denver je na taj način izbjegao „metlu“, ali će imati pakleno težak zadatak jer se naredni meč igra u Kaliforniji.

Nikola Jokić, košarkaški genije, susret je okončao sa 37 poena, imao je osam skokova i šest asistencija i ovoga puta je imao podršku saigrača za razliku od prethodnih mečeva.
Moris je postigao 24 poena, pratio ga je Gordon sa 21. S druge strane, Stef Kari je susret okončao sa 33 poena, Klej Tompson postigao je jedan manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana