Srbin postao najjači čovjek Sjedinjenih Država

Serbijan tajms
Srbin postao najjači čovjek Sjedinjenih Država

LAS VEGAS - Srbin Miloš Vukićević (29) je i zvanično najjači čovjek Sjedinjenih Američkih Država. On je na prvenstvu koje je održano u Las Vegasu (Nevada) osvojio zlatnu medalju u apsolutnoj kategoriji do 140 kilograma.

Na takmičenju Mister Olimpija, koje je nezvanično prvenstvo Amerike, on je osvojio prvo mjesto u pauerliftingu podigavši 275 kg na benč presu (potisak sa klupe bez opreme), što je i najveći teret koji je podignut u Las Vegasu, pa je ujedno proglašen i najjačim čovjekom na cijelom takmičenju.

Zanimljivo je da je naš Miloš čak 8 kilograma lakši od dozvoljene težine (132,8 kg), što njegov uspjeh čini još većim, kao i činjenica da su na šampionatu učestvovali najbolji dizači iz cijelog svijeta.

- Poslije 275 kg pokušao sam da dignem i 280 kg, ali nisam uspio, malo mi je falilo. Nadam se da ću sljedeći put preskočiti i tu kvotu. Zahvalio bih se sponzorima koji su mi izašli u susret, našim kompanijama iz SAD: Royal 3 Inc, Magnum Freight, Viking Gardens i Louie Tire Service, kaže za Serbian Times šampion Miloš Vukićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana