Srbija rutinski savladala Alžir i upisala prvu pobjedu na SP u rukometu

GS
Srbija rutinski savladala Alžir i upisala prvu pobjedu na SP u rukometu

KATOVICE - Rukometaši reprezentacije Srbije rutinski i ubjedljivo su savladali selekciju Alžira 36:27 (16:13, 20:14) u okviru prvog kola Grupe E na Svjetskom prvenstvu.

Izabranici selektora Tonija Đirone su od starta meča nametnuli sopstveni stil igre koji rukometaši Alžira nisu mogli da isprate do kraja, što je rezultiralo pobjedom Srbije, prenosi RTS.

Srbija je u prvom poluvremenu postigla 16 golova iz 27 šuteva i zaradila tri isključenja.

Zemlje regiona

Rukometna reprezentacija Hrvatske na užasan način otvorila je Svjetsko prvenstvo porazom od Egipta rezultatom 22:31.Egipat je od samog početka pokazao bolju partiju u susretu.

Među reprezentacijama iz regija težak poraz pretrpjela je i Sjeverna Makedonija. Norvežani su večeras bili nezaustavljivi, a to najbolje pokazuju serije od pet, a potom i od šest pogodaka u nizu. Norveška je slavila protiv Makedonaca rezultatom 39:27.

U ostalih šest susreta, Argentina je poražena od Holandije (19:29), Maroko je poražen od Sjedinjenih Američkih Država (27:28), Bahrein i Tunis su remizirali (27:27), Njemačka je pobjedila Katar (31:27), Danska je slavila protiv Belgije (43:28).

Sutra je na rasporedu osam novih susreta Svjetskog prvenstva, a iz regiona nastupaju Crna Gora i Slovenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana