Srbija pala poslije pet godina: Stojačić promašio šut za zlato

GS
Foto: FIBA 3X3

BEČ- Basketaši Srbije nisu uspjeli da osvoje Evropsko prvenstvo, pošto su u veoma uzbudljivom finalnom meču poraženi od selekcije Austrije rezultatom 18:17.

Srpski tim nije najbolje započeo meč. Prvo je Murati umakao Baraću i poentirao iz horoga, da bi promašaj Stojačića Austrijanci ekspresno kaznili i poveli sa 2:0.

Austrijanci su stigli i do 4:1, da bi poslije faula Stojačić promašio slobodno bacanje. Ipak, poslije lijepe akcije Barać se pozicionirao pod košem i smanjio prednost.

Već u sljedećem napadu Bruner je pogodio dvojku, a Barać je opet bio siguran pod košem. Poslije tajm-auta srpski tim je zaigrao bolje, ali je Zonel umakao Stojačiću i ponovo odveo Austriju na pristojniju razliku - 8:5.

Srpska selekcija se nakon toga u potpunosti vratila u meč preko Stefana Kojića koji je pogodio dvije uzastopne dvojke i jednom poentirao poslije polaganja za velikih 14:12.

Imala je srpska selekcija vođstvo od 15:13, ali su Bruner, a potom i Murati preokrenuli rezultat, a na semaforu je stajalo 16:15.

Ušlo se u egal završnicu, Austrijanci su poveli sa 19:18, a poslije neiskorišćenih napada Stojačić je šutirao van linije 6,75, ali lopta nije htjela kroz obruć, pa je titulu šampiona Evrope prigrlila selekcija Austrije, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana