Srbija ima najviše, a BiH najmanje sportista na Olimpijskim igrama u Parizu!

GS
Srbija ima najviše, a BiH najmanje sportista na Olimpijskim igrama u Parizu!

Iz država nastalih raspadom Jugoslavije, Srbija će imati najbrojniju delegaciju sa čak 112 sportista na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Olimpijske igre počinju za pet dana, a u Parizu će iz zemalja tzv. regiona najviše predstavnika imati Srbija - čak 112.

Potom slijedi Slovenija sa 90, Hrvatska je na trećem mjestu sa 73 učesnika, a onda slijee Crna Gora (19), tzv. Kosovo (9), Sjeverna Makedonija (7) i posljednja Bosna i Hercegovina sa samo pet olimpijaca.

Olimpijce Srbije danas je ispratio predsjednik Aleksandar Vučić a zastavu će na ceremoniji otvaranja Igara u Parizu nositi odbojkašica Maja Ognjenović uz vaterpolistu Dušana Mandića, a osim ove dvije selekcije, Srbiju će predstavljati još četiri ekipe: košarkaši i košarkašice, odbojkaši, basketaši i timovi u kajakaškom četvercu. Naravno, tu je i veliki broj individualnih sportista, od kojih je nesumnjivo najznačajniji najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, koji se prije puta u Pariz odmara u crnogorskom primorju.

BiH će s druge strane imati samo petoro sportista i to: Lana Pudar i Jovan Lekić (plivanje), Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić (džudo), te Mesud Pezer (atletika - bacanje kugle), a zastavu BiH će nositi Larisa i Mesud na otvaranju, odnosno Lana na zatvaranju Igrara, prenosi Mondo.

Učesnici OI u Parizu iz regije

Srbija 112
Slovenija 90
Hrvatska 73
Crna Gora 19
Tzv. Kosovo 9
Sjeverna Makedonija 7
Bosna i Hercegovina 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana