Srbija i BiH dobili rivale na Evropskom prvenstvu

D.D.
Srbija i BiH dobili rivale na Evropskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Srbije igraće naredne godine u Njemačkoj na Evropskom prvenstvu u Grupi C u Minhenu sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom, odlučeno je u Diseldorfu.

Prve dvije selekcije izboriće narednu fazu, a druga faze igraće se u Kelnu. Island i Mađarska trenutno nisu bolje selekcije od Orlova, pa će biti velika borba za prva dva mjesta. Crna Gora iz poslednjeg šešira je autsajder, ali daleko od toga da ne može da iznenadi u grupi.

Islanđani će sa Srbijom da budu rival i za olimpijske kvalifikacije u Parizu 2024. godine. Ribari su razočarali na Svjetskom prvenstvu . Mađarska je bila osma na svetu, dok su Crnogorci u januaru bili 18. Objektivno, Islanđani su najslabija reprezentacija iz prvog šešira. Mađari su, poslije kraha na EP prošle godine, odigrali odlično u Poljskoj i Švedskoj ove godine, bili su četvrtfinalisti. Na klupi sedi Španac Čema Rodrigez koji je sa Benfikom osvojio Ligu Evrope. Crna Gora je završila eru sa Zoranom Roganovićem , a novi selektor je nekadašnji trofejni golman reprezentacije Srbije Vlado Šola.

BiH takođe je imala dobar žrijeb i može da se nada prolasku.

GRUPA A (DISELDORF, BERLIN): Francuska, Njemačka, Makedonija, Švajcarska
GRUPA B (MANHAJM): Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija
GRUPA C (MINHEN): Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora
GRUPA D (BERLIN): Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva
GRUPA E (MANHAJM): Švedska, Holandija, BiH, Gruzija
GRUPA F (MINHEN): Danska, Portugalija, Češka, Grčka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana