Spuštena zavjesa na 20. izdanje džudo turnira Laktaši open: Ponosni na jubilej

Milan Zubović
Spuštena zavjesa na 20. izdanje džudo turnira Laktaši open: Ponosni na jubilej

LAKTAŠI - Džudo klub Laktaši jedan je od rijetkih kolektiva sa prostora Republike Srpske koji se može pohvaliti organizacijom turnira koji traje 20 godina.

Sve je počelo 2003, kao memorijal “Siniša Vukelić Sina”, koji je rastao svake godine da bi nakon desetog održavanja preimenovan u Laktaši open. Uprava kluba ponosna je na sve urađeno do sada, a posljednji turnir okupio je 1244 takmičara iz 78 klubova koji su stigli iz devet država.

- Srećni smo i radosni zbog jubileja koji smo obilježili ove godine. Stekli smo mnogo iskustva organizujući turnir i slobodno možemo reći da je on postao tradicionalan. Ponosni smo na činjenicu da okupimo više od hiljadu takmičara, što može poći za rukom samo rijetkima. Svi naši gosti bili su oduševljeni kvalitetom turnira, jer su imali priliku da se bore protiv osvajača medalja sa evropskih takmičenja. Mnogi od njih su ostali nekoliko dana da pobliže upoznaju Laktaše i Banjaluku, iz kojih će ponijeti lijepe uspomene te na lijep način pričati o Republici Srpskoj i sigurno će se vratiti idućih godina - istakao je sportski direktor DžK Laktaši Siniša Đukić.

Rezultati njegove ekipe nisu ulazili u statistiku dok pojedinci nisu bili među nagrađenima. Iako je zavjesa na ovaj događaj tek spuštena, pripreme za naredni turnir već su krenule.

- Ovo je naših tek prvih 20 godina i želimo da turnir organizujemo bar još 20 godina, a zatim da tu obavezu na sebe preuzmu naši mlađi članovi te da uvijek minimalno imaju hiljadu takmičara. Vjerujemo da će uskoro proći pandemija, jer nam je nekoliko ekipa otkazalo dolazak zbog strogih propisa u njihovim državama. Pored ovog turnira u planu nam je da ove godine u Laktašima organizujemo Evropski kup za juniore i juniorke - istakao je Đukić.

Prve tri ekipe u generalnom plasmanu dobile su novčanu nagradu, kao i najbrojnija ekipa (Krajina iz Banjaluke), baš kao i pojedinci u kategoriji 73, 81, 90 i 100 plus kilograma. Najuspješniji u kategoriji 100+ kilograma u kojoj je nekad nastupao tragično nastradali Siniša Vukelić je Enej Marinić iz mariborskog Branika. Najuspješniji trener Željko Šiljegović (Famos), a najmlađi takmičari su Andrej Simić (1. maj 2017. ) i Elena Miladinović (19. novembar 2017). Plasman: Akademik (Nikšić) 61, Famos (Istočna Ilidža) 58, Zvijezda (Banjaluka) 39, Cement (Beočin) 38, Fajter (Obrenovac) 37...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana