Sprema se pakao za Real

G.S.
Sprema se pakao za Real

LIVERPUL - Liverpul sanja osvetu! U reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona (21 čas) engleski tim želi da eliminiše branioca titule Real Madrid i tako se revanšira za poraz.

Engleski tim je vezao dvije pobjede u šampionatu pa je to ekipi donijelo samopouzdanje pred duel sa “kraljevskim klubom”. Trener Jirgen Klop ne želi da se sjeća finala Lige šampiona jer ističe da postoje bitne razlike pred novi duel.

- Real Madrid je evropski rekorder i čast je igrati protiv njih. Biće drugačije nego prošle sezone jer se sastajemo sad u fazi kad se igraju dvije utakmice i na to mislimo. Očekujem veliku podršku na “Enfildu”, mislim da smo svi svjesni važnosti trenutka i šta treba da uradimo kako bismo došli do prednosti pred revanš - izjavio je Jirgen Klop, menadžer Liverpula.

Pred “kraljevskim klubom” je mjesec dana pakla. U 26 dana igrači Reala će odigrati, sedam utakmica koje definitivno mogu da im u potpunosti odrede sezonu. Nakon duela protiv Liverpula, Madriđani imaju dva velika derbija protiv Atletiko Madrida i Barselone, zatim teško gostovanje kod Betisa. Potom će imati dva meča na domaćem terenu. Dočekaće Espanjol, pa 15. marta u revanšu Liverpul, da bi sve zaokružili gostovanjem kod Barselone.

Trener Karlo Anćeloti saopštio je spisak 23 igrača koji će biti u konkurenciji za prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula. Na spisku se nalazi kapiten Reala Karim Benzema, koji je propustio meč sa Osasunom (0:2). Međutim, na spisku nema Tonija Krosa i Orelijana Čuamenija, koji zbog povrede nisu igrali ni na meču sa Osasunom.

- Očekuje nas vrhunski i istovremeno veoma težak meč. Siguran sam da će biti odlična atmosfera i na “Enfildu” i na “Bernabeuu”. Očekujem spektakularan dvomeč. Moji igrači su motivisani uprkos problemima koje imamo oko sastava, tako da vjerujem da možemo iz ovog dvomeča da izađemo kao pobjednici - istakao je Anćeloti.

Napoli u Frankfurtu

Prošlogodišnji osvajač Lige Evrope Ajntraht ne želi da stane sa uspjesima. Uz sjajnu podršku navijača žele da iznenade Napoli koji je lider italijanskog prvenstva i da u prvoj utakmici ostvare pobjedu bez primljenog gola. Na drugoj strani, Napoli je u seriji od pet vezanih pobjeda i taj niz ne želi da prekida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana