Sprema se čistka u svlačionici Real Madrida na ljeto: “Kralj” na operaciji

G.S.
Sprema se čistka u svlačionici Real Madrida na ljeto: “Kralj” na operaciji

MADRID - Jedan od najvećih svjetskih fudbalskih klubova, Real Madrid bi trebalo da narednih mjeseci doživi potpunu rekonstrukciju igračkog kadra, a sve s ciljem da se započne nova era, sa novim zvijezdama.

Vođa tog novog projekta trebalo bi da bude Kilijan Mbape, a jasno je da Madriđani nisu odustali ni od Erlinga Halanda. Međutim, da bi tako skupe akvizicije bile moguće, potrebna je ozbiljna čistka u sadašnjem rosteru. Zbog toga “Marka” piše da će madridska svlačionica na ljeto imati sastanak s plastičnim hirurgom. Time se aludira na drastične promjene lica ekipe koje će se nesumnjivo dogoditi. Ta čistka sprema se odavno, a ubjedljiv poraz Barselone (0:4), koji nije ugrozio prvo mjesto “kraljeva” u La Ligi, samo je natjerao Florentina Pereza da ubrza sve te procese i gurajući u medije planove za ljeto pokuša da zabašuri tu blamažu. Transfer lista je sastavljena i sada je već javna. “Kraljevski klub” će tokom ljetnjih mjeseci učiniti sve da se riješi osmorice prvotimaca (Geret Bejl, Eden Azar, Marselo, Isko, Luka Jović, Marijano Dijaz, Dani Sebaljos, Hezus Valjeho), pa ako u tome uspije, budžet za plate biće oslobođen godišnjih obaveza teških čak 112.660.000 evra, kaže precizna računica!

U prevodu, dolazak Kilijana Mbapea i njegova astronomska primanja (oko 40.000.000 evra na godišnjem nivou) biće lako servisirani, s tim da će ostati prostora u budžetu za najmanje još jednu zvijezdu sličnog kalibra.

Marselu, Bejlu i Isku ističu ugovori i oni napuštaju “Santijago Bernabeu” kao slobodni igrači. Marselo odlazi poslije 23 trofeja i na njegovoj plati uštedjeće se blizu 22.000.000 evra. Bejl sa četiri trofeja Lige šampiona i ukupno 106 golova oslobodiće još 30.000.000 u budžetu za plate, dok će odlaskom Iska ostati više od 13.000.000 evra.

Učinak Jovića među “kraljevima” je daleko od očekivanog i sigurno bi ga se i ranije riješili da ne gledaju kako izvući što više od uloženih 60.000.000 evra u njegov transfer. Slična situacija je i sa Marijanom.

Azar je došao da odmijeni Kristijana Ronalda i ispao jedan od najvećih promašaja. Poput Jovića, neće ga biti lako udomiti, jer je previše koštao. Valjeho ne igra ni u manje važnim utakmicama, baš kao ni Sebaljos, koji bi mogao da završi u Betisu, odakle je prije šest godina došao u Real. Sve u svemu, jasno je da će “kraljevi” u narednoj sezoni sa novim izgledom započeti novu eru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana